tisdag, maj 09, 2006

Sentimental journey

Gröna Lund en vacker försommarkväll för 30 år sedan, nästan på dagen. Jag har olovandes tagit mig dit från den lilla småstaden strax utanför Stockholm tillsammans med några väninnor. I vimlet stöter jag på ett bekant ansikte, en gammal pojkvän till bästa väninnan. Och som det ibland kan bli blev det också här. Vi tillbringade kvällen tillsammans och jag blev så förälskad som bara en romantisk tonåring kan bli. Men det blev en vacker kväll och inget mer. Han gick vidare till nya äventyr och själv grät jag mig till sömns några veckor, innan nästa förälskelse spirade. Men en del av honom fanns ändå kvar.

Några år senare var det dags igen. Några erfarenheter rikare stötte vi på varandra igen, och den här gången blev det mer varaktigt. Men en ung kompromisslös envishet satte hinder i vägen och vi skildes åt igen. Jag flyttade till Stockholm medan han bildade familj, och här borde vår saga tagit slut.

Men så skedde inte denna gång. Efter en kort och intensiv historia för nästan 20 år sedan bröt vi upp för en tredje gång. Inte alls som vänner, utan med en viss bitterhet i bagaget.

En del sagor får dock ett lyckligt slut, och så även denna. Vi stötte på varandra en fjärde gång och satsade allt på ett kort. Och än så länge håller det, för i dagarna är det tio år sedan vi förlovade oss.

Jag älskar Dig Trollfar!

7 kommentarer:

... sa...

Åsiktskanonen lämnar sående ovationer och får gåshud av välbehag på armarna! Skriv en roman för bövelen!

... sa...

Å Grattis på 10-årsdagen!

Humlan sa...

Tack! Jag behövde en saga med lyckligt slut i dag...

Och stort Grattis till er båda!

Lyckliga Grodan sa...

love rules....
även i trollskogen såklart..
puss på er båda.. två pussar till stortrollet såklart..

Tankevågor sa...

Grattis! Visst är det skönt med såna här återblickar i livet ibland. Stay in love!

Bambi sa...

Grattis!! Gillar lyckliga slut :-))

Batbut sa...

Så skönt att ni stod ut med min sentimentalitet. jag blir alltid så generad när jag är sentimental *S*