söndag, augusti 06, 2006

Lite morgonkultur

Söndagen sägs ju vara vilodagen och efter gårdagens kraftexplosion som resulterade i målat vardagsrum, silikonat badrum, målad altandörr och målad batbut, så kan det vara på sin plats att koppla av med lite litteratur. The man himself is back och bad mig besvara följande:

1) One book that changed your life? Tisdagarna med Morris. Jag har alltid varit rädd för döden, och vid mammas självmord blev det sju resor värre. Den här boken tog udden av det värsta och gav mig en något annan syn på döden.

2) One book you have read more than once? Alla Kittyböckerna! Först när jag var liten, så sedan när bonustrollet var liten, sedan en för mellantrollet och nu är jag inne på lilltrollet

3) One book you would want on a desert island? Det var väl en jäkla fråga till en människa som läser 3-4 böcker i veckan! Förmodligen en tjock tegelsten på engelska så att den räcker länge. Bibeln kanske? Den har jag faktiskt aldrig läst, frågan är bara vem jag ska argumentera med när jag hetsar upp mig

4) One book that made you laugh? Säkerligen är det flera, men spontant kommer jag på Vattenmelonen av MarianeKeyes.

5) One book that made you cry? Barn 312 är mig veterligen den enda. Tyvärr är jag otroligt tråkigt osentimental och har långt till tårar. Jag är en sån trist typ som skrattar till Sound of Music.

6) One book you wish had been written? Min släkthistoria, för att försöka förstå varför föräldrarna blev som de blev och för att döttrarna i vuxen ålder ska kunna få lite svar på eventuella frågor

7) One book you wish had never had been written? Törs man säga alla religiösa "pekböcker" av varianten Koranen, Bibeln osv eftersom de används i negativt syfte, som en ursäkt att starta krig och förföljelser (och okej då, jag får väl ta med mig telefonkatalogen på japanska istället, till min öde ö)

8) One book you are currently reading? Den yttersta kärlekens Gulag av James Meek

9) One book you have been meaning to read? Stieg Larssons 3:e bok så fort den kommer ut! Och så Sandras roman såklart. Och allt nytt med Ian Rankin. Och Giles Blunt. Och Harlan Coben. Och en hel drös till... I'm addicted!

10) Now tag five people Det här är alltid den värsta frågan, jag hatar att välja! Och när jag äntligen väljer så har de jag taggar redan svarat.... Jag låte r nyfikenheten råda - vad läser en Grön Kvinna, En åsiktsgalning, Ett rådjurskid, En lycklig Groda och en Humla?

6 kommentarer:

deeped sa...

Tisdagarna med Morrie heter den väl?

Bloggblad sa...

Jag var 10 år när jag svepte Barn 312 och grät mig igenom den under en hel lördag... Då visste jag inte att översättaren hade samma namn som jag skulle få - ingen tycks veta vem den okända Victoria B är... inte släkt till någon av oss 10 som heter likadant nu.

Bloggblad sa...

Sätt igång med släkthistorian! Det är jättespännande. Jag har prövat och man får många svar faktiskt när man ser det på pränt.

Batbut sa...

Deep/Ed; ja ja ja messerschmidt, okej då *s*
Bloggis, en riktig snyftare barn 312. Och angående släktkrönikan - vore nog en idé, kruxet är bara att de som fortfarande är i livet är notoriska "hittapåare" som skapar om historien så att det passar dem. Så att ingen skugga faller över deras insatser (eller brist på sådana). Du kanske har lite bra tips att komma med?

Anonym sa...

What a great site »

Anonym sa...

Enjoyed a lot! Texture coat interior design Deep black anal http://www.cialis-for-order-3.info