söndag, juli 10, 2005

Semestertider

Undrar om jämlikheten tagit semester? Varje sommar inträffar ett underligt fenomen, mitt annars så jämlika stortroll genomgår en total transformation till mullig mansgris (eller manstroll). Eller hur förklarar man följande;

- matlagningskunskaperna förtvinar totalt, utom när det gäller grillning. Och gud nåde om jag närmar mig detta heligt manliga redskap, grillen.

- för att öka vindraget i torpet står alla skåpdörrar på vid gavel, eller kan det vara av ren lathet han inte stänger dem?

- någonstans gömt på vinden har vi förmodligen en hushållerska, för vem annars ska bädda sängarna, tömma soppåsen och sopa golven?

- förmodligen har vi även en herr- och damtoa, även om jag bara kan hitta en, för hur kan man annars förklara att toaborsten aldrig används och att ringen aldrig är nedfälld?

- Aladins ande brukar också komma på besök, då kör vi frasen "bord duka Dig" alternativt "Bord duka av Dig", eller så är det ett rent önsketänkande av stortrollet.

Undrar om min roll ska bli att vacka omkring i högklackade sandaletter, vifta med nymålade naglar och vara allmänt hjälplös? Skulle inte tro det!

Men annars är allt bra här i Trollskogen *s*. Solen skiner, kyl- och frys är välfylld och inte ett ouppackat flyttkartong så långt ögat kan nå, vi lämnade kvar dem i stan (är nere på 50 nu!).

5 kommentarer:

Theron o familj sa...

Upplever samma fenomen hemma hos oss. Nu diskar han visserligen, men det tar tid. Emellanåt måste han sätta sig i soffan framför tv:n och ta en paus?!

Batbut sa...

tror det är ngt mystiskt med karlar *s*

Bloggblad sa...

För mig är det stora semesterproblemet att jag haft "semester" i två år. Även om jag varit sysselsatt (med sånt jag valt själv) har jag varit hemma (ensam) och inte fasen kan jag kräva att maken efter sitt jobb ska börja städa/handla/laga mat/tvätta/hänga/stryka/vattna blommor etc.
Så när maken nu går på semester, kan jag inte kräva att han ska städa/handla/laga mat...(se ovan)

Gissa om jag längtar efter att börja jobba igen, så vi blir jämlika. Fast - jag ska ju bara jobba halvtid, så då hinner jag nog städa/handla/laga mat...(se ovan)

Batbut sa...

för att inte tala om bilkörningen! Helt plötsligt är jag inkompetensförklarad bakom ratten. Maken jobbar på gångavstånd och kör enbart på sommaren, själv kör jag ca 50 mil i veckan - men sommartid är bilen hans...*s*. Lite egenheter har de (fast de kanske vi oxå har...*s*)

The Female Dinousaur sa...

Är det inte så som det berömda ordspråket säger: "Karlar är bäst på bio"? :-)