fredag, juli 29, 2005

Skogstrollet filosoferar

Livet är en ganska lustig uppfinning, på sätt och vis. Först föds man, och kan i princip ingenting. Och så går man vidare genom livet, springer på sina smällar och lär sig förmodligen en del matnyttigt. Så blir man gammal, och så är det slut. Just när man lärt sig allt det man borde kunnat när man startade resan genom livet.

Jag vet att det finns massa med kloka människor som säger att det inte är målet som räknas, utan färden. Men gäller det verkligen för alla? För en del har ju grönjävliga resor för att ta sig i mål, ska det liksom vara bra med det? Känns i allra högsta grad orättvist tycker jag.

Det borde väl komma något mer, något som gör att man kan dra nytta av all den kunskap man insupit. Så att man får praktisera och få betyg, liksom. Och där rättvisefaktorn slår in, så att de som slajdat runt på räkmackan får slita spö ett tag och kämparna får surfa fram på en lyckovåg.

Fast det kanske inte är så det fungerar. Livet är kanske inte rättvist alla gånger.

8 kommentarer:

Vi på Kantarellen sa...

Det viktigaste jag lärt mig genom livet är att jag har ALLTID ett val. Jag väljer alltid... varje dag...varje timme...varje sekund. Jag väljer alltid hur mitt liv ska vara.

Ilva sa...

Min pappa brukade dra en historia om en professor som gav sina barn godis pa lordagar pa ett helt godtyckligt satt, ibland fick en tre ggr irad o de andra inget o vice versa, for att de skulle lara sig att livet inte AR rattvist!

Ilva sa...

jag fragade lite om ditt kodnamn o password langre ner men du tycks inte ha settdet, kolla in o svara annars kan jag inte hjalpa dig!

The Female Dinousaur sa...

Nu blir jag lite djup här, på fredagskvällen, men kanske återföds vi och lär av våra misstag...? Dom som slajdat återföds som mördarsniglar eller dörrmattor, och vi andra *för jag tror ingen av oss är slajdare?* kommer tillbaka som... ja... hm... jag vet inte... blommor?

Batbut sa...

Mamse; håller med Du. Vet att det är så, men ibland försvinner den kloketen i hetsen.
Ilva: klok gubbe det! Och jag har svarat, men provar igen: batbut och mail: bullibumpa@hotmail.com
Biggis; yes! Men jag blir nog en kaktus, snygg att se på men taggig om man kommer för nära *s*. Silverfiskar tycker jag slajdarna ska få bli eller mördarsniglar, det var inte dumt!

Ilva sa...

Jo det ja men du talar om codename o mail, nar du klickat in det o registrerat dig sa skickar de ett codeword till din mailadress, har du fatt nagot sant? om inte kan jag registrera dig annars sa ar du redan reggad. Men skriv nu inte ut codeword har!

Lyckliga Grodan sa...

javisst, vad som än händer, i vilken situation vi än hamnar så har vi ett val. Det är en tröst.
Och... Livet är aldrig rättvist, men det kan vara nästan allt annat.

Batbut sa...

ilva, jag har mailat