tisdag, november 07, 2006

Nu jävlar!

Jag blir så förbannad att om jag hade den lilla apan här skulle jag trycka upp henne mot en vägg och läsa lusen av henne! Vem då? Jo tack, mellantrollets ex.bästis! Som har vilat upp sig under lovet och hämtat nya krafter. Fy fy fan, jag kokar. Och ingen idé att prata med hennes föräldrar, som har otroligt bra och logiska förklaringar till allt. De missar totalt det finstilta och subtila i hennes mobbning. Men den lilla beräknade damen vet precis vad hon håller på med.

Så fort mellantrollet fixar till det med någon annan så är den lilla damen där och förstör. Lockar iväg mellantrollets nya vän med diverse medel. Och mellantrollet blir ensam kvar. Under lovet har mellantrollet lekt mycket med en ny tjej i klassen, som lilla damen tidigare inte brytt sig om. När de börjar skolan igen - vem sätter då lilla damen in den stora offensiven på? Rätt gissat - mellantrollets nya vän!

Och så har hon tagit det hela ett steg längre, hon har börjat bearbeta lilltrollet! Leker med henne på rasterna, bär omkring på henne och håller handen. Förra året när hon var bästis med mellantrollet brydde hon sig inte om lilltrollet för fem öre, men nu är det hennes nya kelgris.

Precis som mellantrollet så klokt uttryckte det;
"Hon får inte vara min kompis för sin mamma, så då vill hon att ingen annan ska vara det heller. Och nu använder hon lilltrollet för att komma åt mig. Jag tror att hon egentligen är olycklig och nu vill hon att jag också ska vara det".

Och mellantrollet är olycklig. Hur jävla pantad får man vara som förälder att man går in och förbjuder två små sexåringars vänskap med motiveringen att de är för unga för att vara bästa vänner? Förbannade puckade idioter! Får man säga så?

18 kommentarer:

Anonym sa...

Svar: JA !!

Nu är inte vår familjs historia lik Er på rpicken, men det handlar ändå om mobbing. Gossen med rötter från Sri Lanka fick dagligen frågan om vi inte hade tvål hemma. Magistern och alla andra inblandade kontaktades om och om igen utan godtagbar förändring/resultat. Till slut lärde jag gossen att själv titta på avvikelser. Alla har något man inte är så stolt över. Han fick lov att själv attackera. Men på ett lugnt o samlat vis. Vi uppmanade honom att tex säga "jorå, vi HAR tvål hemma, men om jag hade sådär jäkla ful näsa som Du har - då skulle jag aldrig fråga en så elak fråga". Och det tog! Han fick ha truten som effektivt vapen istället för alla tårar.
Ledsamt kan tyckas, men när majjen bad oss att förstå barn/ungdomskulturen´s märkliga utveckling och att dessutom acceptera den utifrån att "han själv blev kallad hora i skolan, när de egentligen inte alls menade så illa som ordet innebär för oss vuxna", fanns ingen annan utväg.

Blir förbannad Du! Så in i helvete! *L* Och lycka till.

Anonym sa...

klart man får säga så. punkt.

MB sa...

psyka henne....kompisen alltså fråga om hennes mamma verkligen tycker om henne eftersom hon är så ful etc.....såna där ungar skall ha all skit de kan, för de blir ännu värre som vuxna....likaså föräldrarna som inte kan bete sig normalt....

Monica med yffen sa...

Jag förstår din ilska fullkomligt. Och vissa föräldrar kan man bara inte prata med eftersom deras tankesätt är så långt bortom vanligt förnuft.

Jag hoppas att mellantrollet snart mår bättre.

Anonym sa...

Du får man säga så!

fy f*n! jag blir så förbannad och ledsen när läser om sån't här!

för unga för att vara bästa vänner... bah!
En del föräldrar är ju helt pantade!
kan man inte skicka dem till en öde ö, där de kan vara idioter tillsammans och sluta störa alla bra föräldrar.

sorry... nu har jag babblat klart...



Batbut - tur att dina små troll har en så fin och stöttande trollmor som du!

Airam - hur gick det för er pojke sedan? slutade de vidriga små kräken att mobba honom?

Anonym sa...

hur skriver jag...? Du får man säga så ... virrpanna...
jag menar naturligtvis : Du får säga så!

deeped sa...

Ja det får man säga.
Och det börjar bli dags att skolan tar i med hårdhandskarna och skakar om den "logiska" familjen.

Anonym sa...

Men va faan!

Jag förstår din ilska. Jag hade blivit tokförbannad!
Vissa ska inte ha barn. Så är det bara.

Kramar i massor till er!

Batbut sa...

Tack för stöd! Funderar klart på att göra som Alex säger.... Kag återkommer i ämnet. Är lite känslig just nu, men er omtanke värmer!

Batbut sa...

En sak jag glömde nämna som komplicerar det hela, båda föräldrarna har ett handikapp som gör att människor är lite väl toleranta mot dem ibland...

Anonym sa...

Ja, man får säga så."Morskan"

Anonym sa...

Mina grannar har ungefär samma problem,, och jag är väl egentligen glad jag inte har småbarn/skolungar i dagens "läge".
Men som sagt: Små barn, små problem, stora barn stora problem.

Bambi sa...

Ja och mer där till! Vi har hamnat i samma sits här, dottern var för poppis. Passade inte bästisen, som ville äga henne. Så nu snor hon alla "gummans" kompisar och vi har en ledsen liten tjej. Igår skrev hon brev till mig, " mamma, jag har bara två kompisar kvar"

Har också pratat med föräldrarna utan framgång-ilsk är bara förnamnet på vad man blir. Varför kan inte skolan ta tag i sånt? Så jag känner så igen mig i situationen, ilskan och delvis maktlöshet med korkade föräldrar och elaka barn! Kram till Er!

The Female Dinousaur sa...

Åh, så svårt! Och jag förstår verkligen att du blir förbannad. Och hjärtat blöder för dom små, som måste bli utsatta för manipulation i så tidig ålder. Jag har väldigt svårt att förstå det där med resonemanget att inte få ha en bästis när man är "bara" är 7 år. Min lillskrutta har haft en bästis sedan hon var 3 månader och det är kanon, eftersom de numera är nästan som syskon. Och eftersom det inte blir några biologiska syskon i min lilla familj, är det suveränt med en bästissyrra! Och vänner kan man aldrig någonsin ha för många av!

Mette sa...

Blä... det där känner jag så väl igen från när jag gick i skola. Fy 17! Sånna sluga beräknande äckelungar.

Anonym sa...

Dakota - Kräk slutar sällan vara kräk...men de fick möjligtvis lite svårare att kräkas över honom när han hostade upp sig.

Gymnasiet vände på hela steken och idag finns inga såna problem längre.

Anonym sa...

Airam - jättebra att han kunde säga ifrån och att det funkade!
jag blir glad över att höra att det inte finns såna problem för honom längre! :-)


Batbut - jag önskar av hela mitt hjärta att allt ordnar sig för er!
Kram till mellantrollet!


/ Dakota

Batbut sa...

Säger som jag sagt innan - massa kloka ord, men framförallt värme & stöd. Det behöver jag - tack!