fredag, november 24, 2006

Oh la la...

Här går det undan! Nyss var det måndag och vips blev det fredag. Känns som jag jobbar som ett litet gnu just nu, huvudet kokar och jag får anstränga mig för att komma ihåg att andas. Fokusera är mitt andra namn just nu. Det är väl ingen idé att säga "snart blir det bättre", det är nog ingen som tror på. Till råga på allt har jag sagt okej till 3 kunder till. Varför gör jag på detta viset?

Inte nog med det, sedan måste jag självfallet sticka, sy, måla, fusa och läsa också. Jag är mest frustrerad över att jag inte hinner med keramiken. Träna? Starka fingrar och snabbt huvud har jag fått - gills det?

Märk väl, tid finns för trollungarna. Är hemma kring fyra rycket varje dag, lämnar varje dag i skolan och ägnar hela helgerna åt de små liven så de får nog en redig mamma dos. Fast visst, det kunde vara mer. Kanske dags att ta in någon i mitt lilla företag? Någon som jag kan piska ordentligt medan jag själv ligger på soffan och knaprar praliner. Inte dumt det inte!

För övrigt vill jag meddela att tanter på Östermalm är en mycket mystisk sort. Var annars i denna världen ser man hårdondulerade damer med päls, högklackade pumps och mummelbyxor knata IFRÅN affären med kundvagnen. De kan ju inte förstöra sina nypreppade naglar med att bära inte.

Det å andra sidan är ingenting jämfört med den irritation jag kan uppbåda när jag sitter på tunnbelbanan och den raffiga, businessdressade donnan bredvid mig TUGGAR TUGGUMMI MED ÖPPEN MUN! Jag blir skogstokig! Efter att ha försökt stirra ut henne funderade jag på om jag skulle säga något eller förflytta mig. Jag var snäll idag, jag flyttade på mig.

Avslutningsvis innan jag tar mig stapplandes in i soffan, för att mumsa fotsvettsluktande ostar och sticka i väntan på idol (ja, det är nya halsdukar på G - nu i barnstorlek i klart gnistrande glada färger med mycket glitter i) kan jag meddela att jag nästan blev hjältinna idag! Alltså, jag hade blivit det om jag gått på banken 5 minuter senare. För då hade jag hamnat mitt i rånet. Och med tanke på mitt humör idag hade jag förmodligen skällt ut dem efter noter. Bankrånarna alltså! Kanske tur att jag inte var där.....

Nu struntar jag i er! En stund iaf.... *s*


ps: vet ni hur jag ser ut nu? Som en liten Duracellkanin på crack. Rusar runt och försöker fixa allt på en gång. När jag blir så här stressad rusar hjärnan på och jag är redan framme vid nyår, funderar över menyn.... Tror jag ska ta mig ett glas vin istället

8 kommentarer:

Lyckliga Grodan sa...

lilla battsing..
andas lugnt..
no good running around..
man blir bara trött...

... sa...

Håller med grodan. Det räcker så väl med en galen Anka som ränner runt och vrålar arapappapapapapapapapapapadiappp på julafton! Han behöver inte ackompanjemang av en utflippad Batbut!

Tankevågor sa...

Nej nu tar vi det lugnt Battis lilla! Skål på dig!

Humlan sa...

Andas, slappna av och rör dig lugnt! Inget stress på hela helgen!!!

Morgondimma sa...

Nåt helt annat... Perfekt halsduk. Skall invigas i morgon. Tack snälla.

PGW sa...

Folk som tuggar tuggummi med öppen mun förtjänar en fet smäll. Så det så.

Anonym sa...

Filifjonkan säger oroligt" finns det inget nödbromshandtag på dig som någon kan dra i! Ser tidningsrubrikerna" Stressad Batbutistanbo skäller ut bankrånare" Å andra sidan,,tuggummi med öppen mun är äckligt allt tuggande med tillhörande tjaggel,,är dålig uppfostran! Enl Filifjonkans egna normer andra har kanske vidare vyer i det fallet eller så är de döva och blinda vilket ibland vore önskvärt för egen del! :)

The Female Dinousaur sa...

Ta' lugnt, ta en toy. Men tugga för guds skull med stängd mun! ;-)