torsdag, april 26, 2007

Not surprised....

Idag stötte trollfar ihop med en förälder till Mellantrollets tidigare klasskompis. En som vi känner relativt ytligt, men haft en helt okej kontakt med. Den här föräldern berättade att hon blivit förvånad, ledsen och bestört när hon fick reda på att Mellantrollet bytt klass.

Än mer bestört hade hon blivit när de under veckans föräldramöte inte med ett ord berört det som hänt. Så hon hade tagit mod, rest sig upp och frågat vad var som hade hänt. Som hon själv uttryckte det "När någon plötsligt utan förvarning byter klass så är det självklart att det föreligger någon form av konflikt och jag tycker att det för allas skull vore bra att veta vad det var som hände så att vi kan undvika det igen. Jag har förstått att det är stök bland tjejerna men det påverkar samtidigt hela klassen och därför anser jag att det ligger i allas intresse. Är det något som vi kan prata om här och nu?"

Till svar hade hon fått....... TYSTNAD! Ingen hade sagt ett endaste ord. Inte halvsju ens. Det var inte ens någon som mötte hennes blick. Slutligen hade läraren iaf öppnat munnen och hänvisat till sin tystnadsplikt.

Jag blir lite mörkrädd när jag ser vilken sorts föräldrar en del barn har... att tiga ihjäl konflikter har aldrig varit ett bra botmedel.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ja jag blev tyst jag också, men det beror på att jag saknar ord..

mossfolk sa...

Jag förstår verkligen inte vad som försigår i huvudet på människor... Men starkt av en förälder att ställa sig upp och försöka göra något. Och skönt att du får gå på föräldrarmöten med förhoppningsvis trevligare/enklare föräldrar i framtiden!

The Female Dinousaur sa...

Precis som Mossfolk säger: starkt av föräldern att försöka få till en diskussion - för vad jag har förstått så lär den behövas. och det hade varit ett ypperligt tillfälle att försöka göra något...
Man baxnar.

Humlan sa...

Tråkigt för den kvarvarande föräldern om hennes barn får något problem, hon lär ju inte få stöd och problemlösningshjälp i den föräldragruppen..

Såå skönt för er att ni har kommit därifrån, hoppas nu att det är til en bättre föräldrar- och barngrupp!

Anonym sa...

Himmel så skönt att ni slipper den där samlingen nu!!

/PGW

deeped sa...

Den läraren har inte läst på sekretesslagen. Detta går inte under den lagen - snarare tvärtom. Hon (jag antar att det är en hon tyvärr) gör härmed tjänstefel som inte är ringa genom att hänvisa till sekretess för att slippa ta konflikten. Anmäl kärringen.

Ankan sa...

Fy fan, vad jag blir upprörd! Mobbing förutsätter ju tysta medlöpare och här verkar det finnas ett helt gäng. Och hur ska det nu gå för kvinnan som öppnat ögonen och munnen? Ska hon sälla sig till de tystas skara för att rädda sitt och barnets skinn? Eller ska hon stå på sig (och stå upp för det som hon tror är rätt).
Vad bra att ni slapp ur "fängelset". Hoppas det går fortsatt bra i den nya klassen.
Kram

Tankevågor sa...

Fan, vilken konflikträdd och feg lärare!!!
Visst hon har tystnadsplikt men hon kan faktiskt ta upp HUR det är och har varit i tjejgruppen! Hon SKA göra det och det är faktiskt hennes skyldighet att göra det! Man kan faktiskt göra det utan att hänga ut någon speciell. Men alla vet ju ändå vem och vilka det handlar om. Usch, vad oproffsigt av den läraren och all heder åt den föräldern som reste sig upp och försökte ta upp det!!