onsdag, april 04, 2007

Tigermorsan strikes again!

När ens barn mår dåligt gungar hela världen, det är lätt att tappa fokus. För man vill så väldigt gärna göra allt bra. Som när de var små och en puss på såret kunde räcka långt. Men när någon sårar en ömsint liten själ så räcker inga pussar i världen. När självkänslan sjunkit och utanförskapet är ett faktum så kan inte ens den mest välmenande föräldrar blåsa bort dessa sår. Det är bara kraftfulla handlingar som hjälper.

Och för att komma dit så måste man vända på varenda sten, undersöka alla möjligheter som finns men framförallt - lyssna på sin intuition. Följa den, för det är bara Du som förälder som innerst inne vet vad Ditt barn behöver.

Jag tappade bort mig på vägen. För mycket sorger, känslor och maktlöshet. Men nu har jag hittat känslan igen. Slagit näven i bordet och saker händer.

Mellantrollet har varit på besök i en ny klass. Där hon trivdes som fisken i vattnet. Där ordning & reda råder. Där läraren och inte barnen bestämmer. Där harmonin sitter i väggarna. Hon stormtrivdes, välkomnades med öppna armar. Och hon börjar imorgon!

Idag var första dagen på väldigt, väldigt lång tid som jag möttes av ett leende mellantroll. Som tyckte skolan var rolig. Som längtar till morgondagen. Som förhoppningsvis får den skolgång som alla barn förtjänar!

17 kommentarer:

Anonym sa...

Åh! Nu blev jag alldeles varm i hjärtat av glädje!! Vad underbart det låter. Hoppashoppashoppas det går bra på riktigt!

Anonym sa...

Å, vad det låter hoppfullt och härligt för er! "Morskan"

Cornelia sa...

Åh! Jag blir så glad. Det var ett bra steg. Lycka till!!!!

Humlan sa...

Oj, vad glad jag blir! Det låter verkligen underbart att hon får börja från början igen!

Bloggblad sa...

Bra. Man ska inte slåss mot väderkvarnar.

mossfolk sa...

Underbart, vad bra det låter! Hoppas verkligen att hon får det riktigt bra i den nya klassen!

PGW sa...

Himmel så härligt! Perfekt att hon kunde börja i nya klassen direkt! Åh, nu blir det bättre, mellantrollet kommer få roligt!

Trollmor sa...

Underbart! Tänk att allt ordar sej för erat mellantroll... påskkramar till er!

Anonym sa...

Sedär...*L*
Jag vet att det blir bättre på alla vis nu. Och snart har hon glömt bytet. Eller iaf funderingen på om felet var hennes. Det kommer den nya situationen ta ifrån henne.

Känns fint att få önska Glad Påsk´!

Anonym sa...

Vad härligt att hon trivs!

The Female Dinousaur sa...

Underbart. Hoppas att ni ser en vändning nu!

Anonym sa...

Åh så glad jag blir! Det värmer i hjärtat när jag läser.
Kraaaam

... sa...

Jag blir glad från topp till tå att läsa detta! Super!

En sak till. En liten tjej som kan räkna ut den där ekvationen med att lära sig att bli mamma och expertutbildning m.m...hon är klokare än de flesta vuxna, kom jag på..inatt...

Oh ja! BTW...du är utmanad DEAR! *evil grin*

Anonym sa...

Tack gode Gud

Tankevågor sa...

Skönt för henne att byta klass...det kan verkligen behövas ibland! Hoppas hon nu får en lärare som ser henne på alla vis! :) KRAM

Anonym sa...

Åh, vad skönt att läsa dessa rader! Hoppas att allt blir bra i den klassen *håller tummarna hårt*
ha en skön påskhelg!

Batbut sa...

Tack för all support och snälla kommentarer. Vidare rapport följer, just nu surfar jag på en lyckovåg men är medveten om att bakslag förmodligen kommer komma. Dock inte av samma kaliber som innan, för då j.....ar!