lördag, september 29, 2007

Sicken tur!

Just när jag började känna en liten bloggångest för att jag inte haft tid eller inspiration till mitt skötebarn, så blir jag utmanad av PGW. Och eftersom jag är en väluppfostrad flicka (läs tant) så ställer jag såklart upp:

1. Vad bär du runt på i din handväska/ryggsäck/kappficka som du helst inte vill prata om och som egentligen inte är motiverat till att bära runt på?
Sömntabletter! 2 stycken. Som jag aldrig tar, men som jag fick av en kompis när livet var stökigt och jag mådde dåligt. Då fick jag 2 st för att kunna sova, om det stökade till sig. Lade dem i plånboken och 2 år senare ligger de kvar.

2. Vad är det äldsta du har i ditt badrumsskåp och varför har du inte kastat det?
Det var klart svårare, men det torde nog vara den däringa "Sunshine Powder" som gör att jag ser ut som en indian. Och det var många år sedan det var på modet. Men den blir kvar, förmodligen i väntan på en maskerad....

3. Hur många par skor har du? Egentligen? Fuska inte, gå och räkna ordentligt.
Det här är för mig en definitionsfråga. För jag är en hamster. Sparar skor i evighet, även om jag inte använder dem. Har två flyttkartonger i källaren som är knökfulla. I klädkammaren finns säkert ytterligare ett tjugotal par. Men skor jag använder? Sommartid är det en 3-4 par och vintertid alternerar jag mellan 1 par kängor, 1 par boots och 1 par stövlar. Men hur många jag äger? Säkert närmare 100

4. Hur många handväskor har du? Egentligen? Fuska inte, gå och räkna ordentligt.
Här kan jag hänvisa till svaret ovan. Fast de där flyttkartongerna jag ägde har jag gett bort. Jag växlar mellan en beige, en brun/svart och ibland piffar jag till det med en röd. I min ägo finns dock en hel drös till, i mitt tidigare liv reste jag till Italien varannan månad. Då blev det ett och annat väskinköp, för jag var ju tvungen att matcha skorna jag köpte. Så hur många är det då? 14 st efter utrensning!

5. Vilken är den bästa tiden på dygnet och varför det?
Också här finns olika svar. Är jag barnledig (vilket inte inträffar så ofta) så är det när klockan börjar närma sig midnatt och jag vet att jag kan läsa hur länge jag vill för jag har sovmorgon. Är det med barn är det kring 20 snåret. När kvällsritualerna är avklarade, trollen ligger i sängen och jag bredvid. Kvällsagan läses och lite livsfilosofiska diskussioner tar vid, strax innan de slocknar tätt intill trollmor.

Vilka ska svara på denna då? Självklart alla som känner sig manade, men mest nyfiken är jag på Deep/eds svar. Dock får han byta ut fråga 4 mot mobiltelefoner, för jag tror inte han har så många handväskor... Men vem vet? Jag kan ha fel, det har hänt förut!

3 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Härligt att upptäcka ännu en människa som har åt h-e för många skor och väskor i gömmorna! Här har du en själsfrände - och då gick ändå två gamla handväskor till Myrorna i veckan, det är synnerligen ovanligt för att inte säga unikt i mitt liv!

londongirl sa...

Jag är likadan med skorna....nu känner jag alltså en till. Jag visste ingen förut som har så många skor men använder så få hela tiden. Det går liksom inte ihop eller hur? Vad är det för fel på oss? ;-)

Batbut sa...

K-häxan och Londongirl - vi kanske ska utmana varandra till en rensning...*s*