söndag, februari 12, 2012

Be My valentine?

En del av våra traditioner är importer från olika länder. Somliga mysiga och andra, i mitt tycke rent kometens la jippon. Som mor- respektive fars dag. Och så en av det senaste årens spektakel, alla hjärtans dag.

Den gillar jag inte alls av flera olika anledningar. Tänk t ex att vara en av de få tjejerna i en skola inte får en enda valentine ros? Eller kille med för den delen. Snacka om att känna sig oälskad. Totalt motsatt mot vad helangrejen handlarmom. Klassens populäraste får ett överflöd och somliga inget alls. Stärker ett redan tidigare stort ego och knäcker en redan sargad själ.

Och för oss som lever i en relation så hoppas jag verkligen att vi kan visa vår kärlek till varandra på andra sätt, genom vardagliga gester. Och övriga 364 dagar om året.

Men om ni nu känner för att göra något för någon nu på tisdag, visa att ni har ett stort och kärleksfullt hjärta. Gör det då genom att öppna ert hjärta för de som behöver det mest. Fattiga barn och kvinnor på vår jord. De mindre lyckligt lottade.

Köp din gåva på www.presentermotfattigdom.se och gläd fler än dina närmsta.

Inga kommentarer: