tisdag, september 05, 2006

Oups....

Med ett huvud igenkorkat av snor är tankeförmågan nere på noll, så inga dagsfärska rapporter här inte. Fast tyst kan jag inte vara, så jag har letat i minnenas arkiv och har följande anektdot att delge er från IT boomens tidiga barndom:

För över 20 år sedan jobbade jag ett ej längre existerande dataföretag, som då var en av de tre stora world wide. Mail och SMS var en framtidsprodukt, men vi hade föregångaren - EMS, Electronic Mail System.

Det var omgärdat av största hysch hysch och enbart speciellt utvalda fick prova på det. Jag tillhörde en av de lyckligt lottade och fick till uppgift av vara testpilot för vårt svenska kontor. Jag skulle skicka elektroniska brev över hela vida världen och rapportera eventuella brister. Och det gjorde jag, glatt och lyckligt. Kände mig väldigt viktig.

Dock kände jag mig mindre viktig när jag dagen därpå blev inkallad till den tekniske chefen. Han ville veta vad jag gjort. Och hur jag hade gjort det. Chefen hade blivit uppringd mitt i natten från sina amerikanska kollegor som lätt förgrymmade undrade "what in hell have you been doing over there?" För vad jag lyckats med var att radera hela adressregistret. Till företagets a l l a anställda. I hela vida världen! Behöver jag säga att jag efter detta inte längre var testpilot?

7 kommentarer:

Humlan sa...

Där kan man snacka datorintrång!

Anonym sa...

Oojjj! Men du klarar dig ju bra iallafall!"Morskan"

... sa...

*mållös*

Vi på Kantarellen sa...

ooopps!

Anonym sa...

ooops!! Nu är jag..... riiiktigt elaking! Nu lämnar jag stafettpinnen över till dig! Se här:

Ett ämne för Batbuts egen värld att skriva om: Vilket av de fem sinnen kan du tänka dig att offra?

Tankevågor sa...

Oj oj oj!

Batbut sa...

Jag har många strängar på min lyra...*s*