lördag, juli 28, 2007

The Chaos Family

That is us! Hela långa dagen......

Som historien förtäljde var vi tvungna att göra en akut utryckning för att uppsöka adekvat vård till det minstaste av våra troll. Där sitter vi mitt ute i Trollskogen, efter en regnig vecka har flertalet av invånarna gett upp och begett sig till bebodda trakter. Kvar är den tappra trollfamiljen och våra grannar, ett äldre par.

Så vad gör vi när skymningen faller och febern stiger? Jo, vi packar in det lilla trollet i vårt fortskaffningsmedel. Vatten och isiga handdukar medtages, påse för eventuella olyckor under färden. T o m lite lektyr till undertecknad lyckas jag komma ihåg i denna oroliga stund. Men vad gör vi av mellantrollet? Ska vi släpa med denna duracellkanin, som är knökad med hyperaktivitet och nästan helt renons på tålamod (iaf på kvällen) in till en akutavdelning? Där det finns zipp att sysselsätta sig med och risken för väntan är stor? No way José. Ska då trollmor åka ensam? Och låta lilltrollet skrutta runt i baksätet, full av bakterier och väck av feber? Inte heller det en bra idé.

Då dyker grannarna upp och tar mellantrollet under sina vingars skugga. En sten rasslar ifrån det berg jag just då bär omkring på. Godnattkramar utväxlas and off we go!

Det blir sent. Mycket sent. Vi avrapporterar med jämna mellanrum till grannen. Som vid midnatt förslår att de ska låsa vårt hus. Vilket de gör med hjälp av vår reservnyckel. Som är gömd på ett ypperligt ställe. Grannfrun åtar sig uppdraget. Hon låser dörren. Går sedan för att lägga tillbaka nyckeln på samma ställe. Och då går det snett.....

Grannfrun snubblar, i mörkret. Tappar nyckeln, som behagar försvinna ned i ett stort hål för att därefter aldrig mer ses av det mänskliga ögat. Och vi är utlåsta!

Trollfar ankommer vår sommarresidens i den mörkaste av nattens timmar. Har ingen nyckel med sig, för den är i huset. Som är låst med reservnyckeln. Som har gömt sig i ett hål. Nice. Not!

Men skam den som ger sig. Verkstadsboden är öppen. Där finns en bågfil. Och ett fönster har en liten, liten springa öppen. Och där begår Trollfar sin debut på inbrottets bana. Han sågar sonika av de bärande delarna till fönstret. Lyfter av detsamma och krälar in. Det gick inte fort. Det tog väldigt lång tid. Men in kom han. Ett fönster fattigare och en erfarenhet rikare.

Medan detta utspelade sig i Trollskogen fick trollmor själv använda all sin charm och övertalningsförmåga till att handla på krita, då plånboken låg i säkert förvar ute i Trollskogen....

Jag jobbar numera på att uppdatera min akutlista. Framöver ska den innehålla både nycklar och plånbok!

8 kommentarer:

"Kimmi" sa...

Hade jag ju kunnat gjort om eders höghet hade asat arslet in på msn ;-)

Humlan sa...

Själv byter jag handväska flera gånger i veckan... är alltid rädd för att i en akututryckning ta fel väska och bli utan både nycklar och plånbok.

Bloggblad sa...

Gu' vicken spännande tillvaro du har!

mossfolk sa...

Drammatik på hög nivå i trollskogen!

Maggisen sa...

Har trollfamiljen abbonnerat på Murphys lag? Hoppas ni hittar nyckeln snart! Kram till er alla!

Lyckliga Grodan sa...

men oj oj...
hur mår lilla trollet??

nycklar och fönster finns det ju folk som lever av att tillverka..
men små troll..
de ska man vara attans så rädd om..

B*i*g*g*i*s sa...

Finns det inte någon lag skriven någonstans om sånt där? Jo, jag tror det. Den lagen heter "Lagen om alltings jävlighet"... Fast det löste sig ju till slut. Och trollfar fick kräla... Hade velat se... ;-)

Anonym sa...

Hihihi, förlåt jag skrattar ihjäl mig.. Det måste vara fel på middagen... Tänk om grannarna varit okända för er och börjat fundera vad trollfar gjorde där?