lördag, juli 14, 2007

Believe it or not!.

Nu ska jag gå och bada. Ni vet, stoppa min bleka frusna lekamen ned i det där våta och kalla. Som somliga suckar andaktsfullt åt, njuter och tycker att det är fullkomligt underbart. Jag tillhör inte den skaran.

Jag tillhör en förmodligen utrotningshotad ras kallad badkruka. Varje sommar samma elände. Väskan packas, handdukar med, ombyte och lite förtäring. Rask promenad och småtrollen skuttar av iver. Väl framme börjas det "snälla mamma, bara en kort stund", "du kan väl ha simskola med mig mamma, snälla?" eller helt enkelt "du måste!".

Men icke sa Nicke, så långt sträcker sig inte min mamma gen. Jag tillhör den där sorten som skulle göra i princip allt för mina barn, men där går gränsen. Sorry, det går inte. Jag vill inte bada. Inte gärna i vatten där jag inte ser botten, för varje gång jag simmar utan att ha bottenkänning får jag visionen av "da daa da daa da daa" och riktigt känner hur den stora hajen cirklar under mig. Jag bara väntar på hugget, när jag lätt som en plätt klyvs i två delar för att aldrig mer bli densamma.

Och som om det inte räckte med det som argument mot badning så är jag otroligt frusen av mig. Hallå, inte är det väl sunt att bada i temperaturer under 25 grader? Det kan absolut inte vara nyttigt. För om det hade varit tanken att man skulle göra det så borde människokroppen varit utrustad med ett skyddande späcklager och simhud mellan tårna. Sådetså!

Så varför ska jag bada nu då? För att jag gick i den äldsta av fällor, som intrigerande små barn kan hitta på mot sina föräldrar. Det kallas utmaning. Även känt under vadslagning. Och vet ni vad..... Jag förlorade! Nu ska det ske, sommarens första och sista (?) bad. Eller så tar jag plånboken med mig och köper mig fri...

7 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag som längtade SÅÅÅ efter att hoppa i havet idag - men jag har ju mina fobier och ingen annan var i vattnet... och då vet jag ju inte säkert vad det finns därnere... som inte fanns förra året...

Ankan sa...

Hoppas du inte frös ihjäl!? Synd om det skulle vara det sista badet. Kram

mossfolk sa...

Klart att du skulle bada med småtrollen! Hoppas att du överlevde ;)

Bloggblad sa...

I morgon ska vi på minisemester, endagsutflykt till VÄTTERN!!! Då ska jag bada. Ligga länge i det klara vattnet där jag kan se vartenda sandkorn på botten. Långgrunt. Härligt. Ingen förbadare behövs då!
Såg på väderkartan att det är bäst att passa på.

The Pale Green Woman sa...

Bada? Är du inte klok? Det är ju kallt ju!

londongirl sa...

Stackars trollungar! De skulle ha en sån säl som jag i närheten! Jag kan komma och bada med dem så de fryser läpparna blå och inte vill se åt vatten resten av sommaren.

PGW: Vadå kallt? Är du på Grönland nu?

The Pale Green Woman sa...

Londongirl, allt under 25 grader är för kallt. Punkt.