onsdag, juli 11, 2007

Ordningen återställd

Jag har återigen förärat Trollskogens hovleverantör ett besök. Jag har alltså varit i Trollskogen och införskaffat värmeljus! Så nu känner jag mig lite mer balanserad, förmodligen var det en tillfällig sinnesförvirring jag drabbades av.

I övrigt kämpar jag febrilt för att hitta någon slags balans i tillvaron. Jag är som värsta missbrukaren på avtändning. Klättrar mentalt på väggarna, samtidigt som kroppen inte alls har orken att göra ett skapandes grann. Jag är så enormt trött på mig själv att jag aldrig lär mig.

Att gå från att jobba till semesterläge är inte det lättaste. Egentligen borde man införa någon form av nedtrappning à la avgiftning. Första semesterdagen får man kolla både mobil och mail, samt ringa ett visst antal jobbsamtal. Andra dagen sänker man potten av samtal och fortfarande tillgång till mail/mobil osv. Och självklart gör man samma sak i andra ändan av semestern, strax innan jobbet börjar. Då trappar man så sakteliga upp tempot för att efter en vecka vara i full fart.

Då slipper man (läs jag) de där otroliga svängningarna från full speed ahead till tvärnit. Och tillika slipper man rivstarten i augusti månad, där det gäller att acellerera från 0 till 200 på 5 sekunder blankt. Inser ni hur mycket det måste slita på kroppen med de här ryckningarna? Förmodligen får man någon form av dykarsjuka när man slängs mellan de här ytterlighetslägena. Och det har man ju hört hur sjuk man kan bli av det, det är ju fullkomligt livsfarligt!

Måste nog forska lite mer kring det här, kan bli ett Nobelpris i framtiden.... Skulle sitta fint det; Och 2012 års Nobelpris i medicin går till Trollmor för hennes forskning kring semestersjukan. Är det någon som vet hur mycket priset är på numera? Jag kanske kan gå i tidig pension???

3 kommentarer:

mossfolk sa...

Det blir absolut ett nobelpris för det. Med tanke på hur många som pratat om och bloggat om den svåra övergången från jobb till semester lär sjukan vara ganska utbredd... ;)

Humlan sa...

Om någon ska lösa detta, ska det vara du! Lycka till!

Anonym sa...

Ibland är det odugligt svårt att komma ner och semestra...Imorgon MÅSTE jag bara in till jobbet efter en veckas semester för att kolla om en av mina gravida fått sin bäbis. Smyger dit en lördagkväll när ingen är där....HJÄLP!!!!! Men jag måste bara få veta att allt är OK.Tur att inte chefen läser det här..."Morskan"