tisdag, juli 31, 2007

Positivitetsklubben sammanträder!

Först vill jag hälsa alla läsare varmt välkomna. Så kul att ni är här för att ta del av mina empiriska erfarenheter om hur man men några små positiva ord här & där kan vända ett negativt sinne till något glatt. Ni har väl alla hört talas om det halvtomma kontra det halvfulla glaset. Det är något sådant vi ska ägna oss åt här idag. Är ni redo? Hallå.. kom igen. Jag hör er inte... Är ni REDO? Okej, det var bättre. Då kör vi.

Enkelt uttryckt så har alla saker en baksida (eller framsida om man så vill). Händer det något tråkigt, så finns det oftast ett positivt sätt att tolka händelsen på eller konsekvensen av det. Här kommer några små enkla tankar jag har stött på idag och hur jag hanterade dem i mitt inre:

1. Ingen frukost hemma, men det gör inget. Vilken tur att jag har några extra kilon att ta av och tänk hur snygg jag kommer bli bikini om det fortsätter.

2. Oj, en liten lätt dimp p g a lågt blodtryck och avsaknaden av kaffe. Men det ska jag inte hänga läpp för, jag får ju se så vackra stjärnor när jag blundar. Och så gungar det så mysigt, ungefär som Vikingabåten på Gröna Lund. UTAN att jag behöver betala för det!

3. Missade just t-banan. Äsch då, då får jag njuta av att se alla människor runt omkring mig. Känna mångfalden av dofter och försöka identifiera deras ursprung. Alltid lär jag mig något nytt!

4. Klämde fingret i toadörren. Det är kanske inte alldeles jätteskönt, men å andra sidan gav det mig en unik inblick i min egen smärttröskel. Jag börjar lära mig var gränsen går och det är som man säger; kunskap är makt!

5. Pappa ringer för sjuttioelfte gången och ställer sammma fråga. Kan väl iofs vara lite störande, men å andra sidan så finns det många bra saker med det. Dels får jag verkligen testa att min mobil fungerar, jag blir övertygad om att pappa fortfarande kommmer ihåg mitt nummer och jag blir sådär mysigt varm om örat av strålningen. Ingen risk för frostskador här inte!

Ja, det var väl ett lagom axplock för att börja vårt framtida positivitetstänkande. Jag lovar att nästa lektion kommer vi tillammans uppnå nya höjder. På återseende

Smilbut

3 kommentarer:

Humlan sa...

Hej Smilbut, Tack för lektionen, den kan jag verkligen behöva (vissa delar mer än andra, men så är det väl alltid med kurser) och jag ska genast försöka tillämpa dessa nya kunskaper.

/Humlesurs innevånaren; Humlan

Bloggblad sa...

Tur att du inte tappat smörgåsen i pottan - med smöret neråt... hur hade Positivbut tacklat det?

Cornelia sa...

Nu fick jag ett fnissanfall igen...