måndag, december 31, 2007

A new beginning?


Så här sista dagen på det gamla året så brukar man sammanfatta vad det gångna har inneburit och vad man väntar sig av det kommande. En ganska bra tradition eftersom vi normalt sätt springer på i vardagen att vi sällan hinner stanna upp, fundera över vad vi håller på med och känna efter vad vi vill. Visst, det optimala vore ju om vi gjorde de här kontemplationspauserna mitt i livet, löpande under året men so what, det är bättre att göra det idag än inte alls.


Däremot känns det som overkill att göra det i den här bloggen, för jag har ju knappt gjort annat än öst ur mig mitt inre här under året. Den kamp vi fört för mellantrollet, den väg jag vandrat i mitt inre osv. Så att göra någon slags sammanfattning på det känns som en klar upprepning.


Tidigare idag lyssnade jag igenom en drös av versioner av Cohens mästerverk Hallelujah. Och jag grät. Tårar av sorg för det som varit, tårar av lycka för det jag åstadkommit och tårar av förväntan för det som komma skall. Det kändes som en rening, en nystart.


Ser jag tillbaka på det år som gått så är det klart att det varit tufft, men jag har fått otroligt mycket på vägen. Insikt om mig själv, tillit till mig och andra människor. Och en hel drös med underbara vänner, som stöttat och peppat. Jag har lärt mig att leva och inte bara överleva. Och det känns otroligt skönt. Och jag har lärt mig att vara en medmänniska, lärt känna glädjen i att hjälpa andra. Inte för att känna mig duktig, utan för att det verkligen ger mig något. Styrka, glädje och kraft. Lite Hallelujah det med alltså *S*


Vad det kommande året har med sig i bagaget har jag ingen aning om. Men jag vet att vad det än är så kommer jag inte rygga tillbaka, jag kommer ta de chanser jag får, utkämpa de strider jag måste och se problemen i vitögat. För jag grejar det. I know!


Tack för allt ni gett mig under året.


Nu borde jag avsluta med en vacker bild.... på raketer ock sådär men det har jag ingen så istället blir det ett eget litet alster, "Circle of love"

8 kommentarer:

Cornelia sa...

Jag hann aldrig gå till er affär i år....men nästa!
Gott Nytt År!
Och fortsätt kämpa på, Du gör det så bra!
Kram!

Humlan sa...

Tack för allt Du gett under året! Ett riktigt Gott Nytt År till Dig och Trollfamiljen!
Kram

mossfolk sa...

Dina inlägg har gett mig flera nya insikter under året!
Önskar dig och resten av trollfamiljen ett riktigt gott nytt år!!!

londongirl sa...

TACK!

4-ever friends!

C u' soon!

atir sa...

Bara "färgen" ger ju livslust!
Tack för den.
Gott Nytt År, till dej o alla dina Troll!

Mildamakter sa...

*kram*

Gammelmamman sa...

Gott nytt år! Jag är oerhört glad att du finns i mitt liv!

Batbut sa...

Cornelia, vi finns kvar! Och tack
Milda M, kram på Dig med!
Biggis, detsamma friend!
Atir, vassego. Jag står gärna till tjänst med livskraft om jag kan
Exakt Londongirl, instämmer till fullo
Mossfolk, tack - det värmde i hjärtat!
Humlan, tack själv baby