söndag, december 16, 2007

Obalanserat i Trollskogen

Den däringa hjälteglorian jag självmant roffade åt mig häromdagen, den har klart halkat på sned nu..... Ska jag vara riktigt ärlig så är den nog helt väck, för den här helgen har jag inte varit riktigt seriös i min roll som mamma.

Efter några nätter av dålig sömn, förmodligen p g a idogt läsande och sena kvällsaktiviteter (inte som ni tror!) så tog orken slut. Gårdagen tillbringade jag i irritationen och trötthetens tecken. Ingen charmbubbla direkt. Men jag var en jäkel på att fräsa. Vet inte om det direkt ger några pluspoäng så här strax före jul?

Hur som, mina små troll är utrustade med känslo tentakler som pejlar in minsta lilla tecken på icke harmoni. Snudd på att jag skulle kunna leasa ut dem. Jag menar, tänk vilken grej. Värsta pokerpartiet och trollen kan direkt pejla in vems nerver som ligger på ytan. De kan jobba mot fast arvode eller procent på vinsten. Fast å andra sidan, barnarbete är ju inte tillåtet. Tänkte inte på det.

Nu svammlar jag igen, som vanligt. Åter till ordningen. Jag var på ett jäkla humör igår och då blir trollen (även det stora!) otroligt triggade. Ber jag att få 10 minuter själv bakom en stängd dörr fungerar det som värsta magneten. Just då inträffar ALLT det som BARA mamma/fru kan hjälpa till med. Så de däringa tio minutrarna innehöll ungefär sjuttiotvå avbrott.

När kvällen kom var jag helt slut, mentalt och fysiskt. Slocknade relativt tidigt, iaf på rätt sida om midnatt och vaknade sent imorse. Och balansen hade återkommit i kroppen. God & glad, kexchoklad. Eller inte riktigt, men klart bättre än igår iaf.

Såpass att jag utmanade ödet, tog oss till Gröna Lunds julmarknad med de små trollen. Man kan väl säga som så, vi var inte ensamma......

1 kommentar:

Mildamakter sa...

Ja ja, då har du lärt dig det i alla fall...och barnarbete är VISST tillåtet...åtminstone fläckvis...då och då... ;o)