torsdag, december 13, 2007

Vardagshjältar!

Sorry AB, jag snodde er headline idag. Undrar om jag blir stämd nu? Men så här dags på aftonen tryter fantasin så jag gjorde en copy cat.

Härmed utnämner jag MIG SJÄLV till vardagshjälte. Motivering? Behövs det? Skämt åsido, idag hade jag en urskön dag. Vill ni höra om den? Klart ni vill, för annars hade ni inte läst så här långt eller hur? Värst vad många frågetecken det blev på en gång. Och snacka om boostat självförtroende jag har. Måste vara att jag är inne på den allra sista unset av extra adrenalin som jag lyckats pumpa upp. Nog med svammel. Motivering kommer här:

Idag var det stor stund i Mellantrollets klass. Alla de alster som de små liven kreerade förra veckan var nu färdiga för överlämning. Jag och Mellantrollet tog hand om uppropet och varje barn fick komma fram för att hämta sin påse med smycken. Det var nyfikna och stolta små människor som klev fram. Stort jubel hos var och en, alla beundrade varandras alster. Och fröken grät en skvätt när hon såg deras glädje (hon var sjuk den dagen vi kreerade). Sedan kom den lilla bonusen, jag hade låtit alla barn vara med och göra ett smycke till fröken. Alla barn bidrog med 1-2 fäger och bitar som de gillade, vilket resulterade i 3 halssmycken i regnbågens alla färger. Med barnens namn skrivna på baksidan. Behöver jag säga att hon grät en stund till?

När jag gick var det några få tjejer men ett helt gäng med pojkar som kom fram, somliga tog artigt i hand, andra tittade under lugg och somliga kramades. Jag blev alldeles varm i hjärtat när jag hörde deras lycka "tack snälla för att jag fick göra så fina julklappar" osv. Tänk vad lite det behövs för att göra barn lyckliga egentligen?

Sedan måste jag hypa mig själv lite till... att efter en intensiv arbetsdag avsluta med ett besök i en balettshop med två "glitter & flärd" galna småtroll tar på krafterna! På önskelistan stod det "en riktig gymnastikdräk" och de har suktat efter att gå in i denna affär hur länge som helst. Idag var det D dagen! Det provades rosa alster, ljusblå alster, med paljetter, med kjolar och pynt så det stod härliga till. Turligen nog föll de för två relativt "enkla" dräkter, med snygg skärning och knallig ceriserosa färg. Fast jag sa att det blir till våren när kurserna börjar igen.... Undrar om de trodde mig? Dryga 90 minuter tog det och varmt var det.

För säkerhets skull, bara för att testa hur stort tålamod jag har, gick vi in i parfymaffären bredvid. Ett paradis för små tjejiga troll med triljoners dofter, badskum en masse och en hel drös med annat spännande. Det här besöket klarade vi av på en timme. Efteråt luktade jag som en hel bordell, men vad gör man inte för sina älskade barn?

Och som avrundning på dagen tog jag mig till den stora leksaksaffären och inhandlade de små trollens julklappar. För att därefter fara hem och koka knäck till lilltrollets julsamling imorgon. Det var en trött, men lycklig trollmor som klockan 20 äntligen fick dagens första lagade mål mat!

Nu så väntar han ni vet, JB.... C U later folks!

2 kommentarer:

GM sa...

Vilken dag! Vilken hjältinna.
Du lär ha sovit gott - av en hel massa anledningar. Hade velat vara med där i klassrummet, och iakttagit...
Gammelmamman

londongirl sa...

Jag blir alldeles tårögd här...kan så väl tänka mig in i den lärarens känslor! Vilken underbar present du hjälpte barnen att få ge sin fröken. Härligt både för barnen och henne!