lördag, april 19, 2008

Gulp....

Häromdagen insåg jag att det var dags att piffa till de små trollen. Håret har fått växa vilt och topparna började se ut som spretiga taggbuskar.

Eftersom min planering är noll och intet på sådana här saker så måste jag fixa det direkt när tanken dyker upp. Vilket då ger vid handen att frisersalongen brukar bli därefter. I detta fallet en relativt nyöppnad drop in variant i närheten av hemmet.

Öppnar dörren lite försynt, tittar mig skeptiskt omkring och får en känsla av att hamnat i orienten. Buddha tempel, en doft av rökelse och asiatiska modeller på affischerna kändes lite lagom exotiskt. Mellantrollet som är med som testpilot hinner ta ett steg in i lokalen innan hon blir överfallen av en liten trasselsudd som glatt bjäbbar och försöker pussa henne överallt där han kommer åt.

Sedan kommer frisören. Då blir jag än mer skeptisk. Det är en asiatisk herre med hockeyfrilla à la 70 tal och glasögon som gjort Austin Powers avundsjuk. Dock är det för sent att vända så jag tar ett djupt andetag, frågar om de har tid och vad en klippning kostar.

Jo då, de har tid och priset är facila 99:- varför jag beslutar mig för att ta risken. Tänker som så att det är ju bara topparna som ska av. Hur svårt kan det vara? Så jag slår mig ned i soffan, låter Mellantrollet sköta dialogen själv och hör helt plötsligt "jag ska ha kort hår, jättekort".

Gulp.... jag ser en miljon olika scenarion framför mig. Hur Mellantrollet kommer ut i stubb, gråter för att hon ångrat sig. Hur frisören hackar av hennes tjocka, vackra hår så att det ser ut som en nyslagen åker. Jag är på väg att kasta mig ur soffan, ta henne i handen och snabbt springa därifrån. Men för sent!

Saxen har redan tagit ett stort, saftig tag i Mellantrollets vackra hår och splatt så är det kort.....
Massakern fortsätter. Frisören klipper maniskt. Han står upp, kammar och klipper. Han sätter sig ned, kammar och klipper. Står upp igen, kammar och klipper. Jag törs inte titta utan stirrar ihärdigt på golvet där jag ser resterna av hennes fagra svall ligga.

Efter nästan en timma hör jag honom säga på bruten svenska "nu äl du fin i hålet, det blev jättebla". Mellantrollet svarar glatt "precis så här vill ajg ha det".

Och jag törs äntligen titta. Och ser en helt ny tjej. En tjej som helt plötsligt ser ut som en skönhet. Så otroligt fin blev hon, precis helt rätt frisyr för henne. Och bra klippt var det.

Återigen fick mina fördomar sig en törn. Till det modesta priset av 99 kronor.

3 kommentarer:

Humlan sa...

Hihi, söta trollmor, jag ser dig sitta där och stirra på de avklippta tårtestarna.
Och du vet väl att allt klär en skönhet, och en skönhet är hon!

Tankevågor sa...

Alltså jag hade nästan ont i magen när jag läste dina ord om hårsvallet på golvet!

Men jag håller med Humlan. Jag har ju sett henne och den ungen är så otroligt fin och jag skulle nog säga att hon är ett alldeles speciellt vackert barn. Med den där färgen på ögonen och för att inte tala om hennes hårfärg!!!

Typiskt henne att veta hur hon ville ha det eller hur?

Batbut sa...

L-girl och Humlan - hon blev så vacker så vacker! Och ja, den tjejen vet var skåpet ska stå