fredag, januari 05, 2007

Det var en gång.....

Nu är jag återkommen den rosa sockervaddens förtrollade land. Undrar vad Mr Disney himself skulle tyckt om evenemanget? Hans figur Joachim skulle iaf slickat sig runt näbben, för det måste varit ett antal kronor som trillade in. Eller vad sägs om sockervadd i plastpåse, med tillhörande plasttiara à 80:-, krossad is i prinsessmugg à 70:- osv. När jag blir stor ska jag också sälja popcorn i flashiga plastpåsar!

Vad säger man om själva evenemanget då? Otroligt proffsigt och stort underhållningsvärde, de små trollen var saliga. Lilltrollet "åkte" skridskor hela vägen till bilen, ögonen lyste och hon suckade saligt "mamma, det var det bästa jag gjort i hela mitt liv. Så vackert". Och det var det.

Aladins rumpa var otroligt charmig att titta på, däremot var Törnrosas prins en mardröm. Han såg ut som Ken dockan, med plastat hår och stomatol leende. Läckrast av alla var dock Anden! Något jag blev imponerad över var hur alla prinsar lyckades lyfta upp sina små prinsessor med EN hand (strategiskt placerad på rumpan), rakt upp i luften. Skulle trollfar testa det på mig skulle det resultera i major damages, en bruten handled och en trollmor i backen! Ett visst underhållsvärde hade också Ariels meddansare, kändes ganska befriande att se vuxna karlar glida omkring i rosa glittertrikåer med stora fjädrar här och där. Ariel tyckte jag lite synd om, att strutta runt på isen med två snäckskal framför behagen. Hoppas hon inte ammade, för då hade det garanterat blivit mjölkstockning! Sjuttsingen, jag satt på läktaren i yllekappa och frös, de stackarna nere på isen var antingen insmorda i valfett eller så har de blåskatarr hela bunten.

Ändock finner jag det lite beklämmande. Att den här prinsessgrejen verkar trigga igång vilken liten tjej som helst. På raden framför oss satt ett gäng tjejer i 16-17 års åldern, med tiaror och rubbet. De var totalt hängivna det som utspelade sig på isen. Det kändes något strange måste jag säga.

Samtidigt som en del av mig kan känna att det är okej, att som liten få tro att världen är vacker och enkel. Att kärlek övervinner allt och att det går att få livslång lycka. Ni märker, jag är kluven. Är inte helt säker på vad jag egentligen tycker.

Däremot är jag helt säker på en sak. Varför i helvete är det alltid "prinsens" slott? Varför aldrig prinsessans? Och varför är alla starka, driftiga självsäkra kvinnor i sagornas värld elaka styvmödrar, häxor osv? Ja, okej då - det var två saker. Sorry!

Nu dritter jag i det här. Ska försöka landa i horisontalläge på rätt sida 24 timmars strecket ikväll. Igår "råkade" jag spela game boy till 04.00..... inte så smart! Avslutningsvis kan jag skryta med att jag har gjort kvällsgympa! Och att jag har 8 nya böcker vid sängkanten.....livet är gott!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Godlördagmorgon från Filifjonkan. Tjejer och prinsessor i alla former det är ju bar så men det jämställda tänkandet hade nog inte nått sagornas värld tyvärr. Men du glömmer en liten del där ...fnissar det finns ju goda féer i alla fall så lite åt rätt håll ändå fast det fanns ju onda med.Hmm,,

PGW sa...

Jag borde ha förstått från början att jag var körd på äktenskapsmarknaden, jag var alltid mer intresserad av de coola styvmödrarna som GJORDE något än sessorna som pep. Trots detta gick jag på prinsmyten. Men å andra sidan så var ju styvmödrarna gifta också. Usch så förvirrat allt det här var.

Mette sa...

Jag har skrivit en uppsats en gång om Den lille Havefrue. Ur feministiskt perspektiv. Den var väldigt vettig men jag har glömt allt jag skrev och sitter här nu med min rosa glitterklänning och tiara på och väntar på prinsen.

Anonym sa...

Är tillbaka på brittisk mark, och således även i bloggosfären.
Tittar in och önskar dig en god fortsättning på 2007.
Och en prins... *s*

Bambi sa...

Nu blev jag ännu mer osäker på, om det är nåt för min lilla gumma ;-))
Hon tror ju dessutom på allt!!

Jäkligt avis på dina 8 nya böcker, det är jag :-))) Har ingenting nytt hemma *suckar tungt*

Batbut sa...

Filifjonkan, man får betänka att sagorna är skrivna av män....*s*
PGW, Du kanske ska satsa på att bli en fe? De är vackra, unga och alltid goda - och ungmöer iofs
Myra, tack detsamma. Frågan är bara vad jag gör av trollfar om Prinsen dyker upp? *S*
Bambi, kom och låna! Min stora last som jag slösar alldeles för mycket pengar på är BÖCKER... och garn iofs. Bättre det än sprit och karlar *s*

Anonym sa...

Ja jo det är mycket som är lite dumt när det gäller könsroller...fortfarande.