måndag, oktober 16, 2006

Intet nytt under solen

Vet inte vad tusan som hände den här helgen, kanske en liten lätt höstdepp som inföll? Jag vill inte jobba, jag vill bara ligga i sängen och läsa mysiga böcker, knapra praliner och vifta med tårna.

Och sedan när andan faller på skulle jag dra på mig min kimono, gå barfota ut i ateljen och svänga ihop en tavla eller två. Sedan kanske jag skulle kladda lite med leran eller hacka i glaset, sittandes på min glasveranda med utsikt över havet. Klassisk musik i bakgrunden och ett glas rött inom räckhåll. Innan natten kommer sätter jag mig i skrivlyan och knåpar ihop några kapitel i mitt senaste alster, för att sedan krypa till kojs i tornrummet med stortrollet tätt intill. De små trollen sover sedan länge i sina sängar, drömmandes ljuva drömmar om morgondagen.

När sedan vintermörkret och kylan kommer över oss tar jag familjen med mig, förflyttar oss likt flyttfåglar till varmare breddgrader. Där stannar vi bland palmer och hav, till våren börjar nalka sig och vi återvänder till Trollskogen.

Vad tror ni om det scenariot? Planen är färdig, nu gäller det bara att fixa finansieringen. Någon frivillig sponsor? Jag kan sälja aktieandelar i mina kommande produktioner. Kan iofs räknas som en riskaffär, men vem vet - det kan också bli ett riktigt klipp!

3 kommentarer:

Mette sa...

Om du hjälper mig att bli nästa kulturminister kan du få en del av mitt avgångsvederlag?

mossfolk sa...

Precis ungefär så där var min plan med... Jag ska bara ut och hitta en skattkista först :)

Anonym sa...

More regularly compared to not , I always descend all over a select few full-scale garbage on the net. Notwithstanding , in this case I conceive I made a killing by using this web site. My tractate paper immediately seems like a walk in the park. - divorce mediation