onsdag, september 02, 2009

Inte utmana ödet....

Skulle inte skrivit som jag gjorde igår!!!

Vad hände imorse? Jo tack, ska köra ett helt gäng kids till skolan. Svänger sakta höger, låg hastighet och övergångsställe framför som har grönt. Inte en människa vid övergångsstället så jag rullar sakta.

Då kommer en ung tjej kutandes i full kareta för att hinna över innan det slår om, varför jag är så illa tvungen att bromsa in - lugnt och kontrollerat vilket jag gör. Däremot inte bilen bakom. Som var en stor, mycket stor lastbil. Som använde mig som bromskloss. Med ganska buckligt resultat. Barnen skriker, jag blir förbaskad och huvudet värker.

Ut skuttar en karl som högljutt ifrågasätter varför jag stannar. Men hallå, om jag måste välja mellan att få in honom i häcken (eller hans bil rättare sagt) eller att köra över en gångtrafikant så är valet ganska lätt. Då coolar han ned sig och medger att han faktiskt satt i andra tankar.....

Detta hände klockan 08.05 imorse, klockan 8.45 var försäkringsbolaget klara med sin handläggning och skuldfrågan utredd. Bara att lämna in på verkstad och hämta ut hyrbil. Fast inte så bara, med tanke på att den fiiina märkesverkstaden inte kan skadereglera bilen förrän om 6 veckor. Därefter är det ytterligare 3 veckors väntetid på reparation och sedan tar själva reparationen 2 veckor. Och vi får ha hyrbil i 45 dgr......

Försäkringsbolaget får 5 fladdermöss på min lista - kanonbra service. Tack snälla Trygg Hansa!
Bilverkstaden får en överkorsad fladdermus - Din Bil är inte my cup of tea!

3 kommentarer:

Londongirl sa...

Aj aj aj! Hur gick det för er? Det kan bli jobbiga nackproblem av såna där övningar.

Mildamakter sa...

Inte min heller ärligt talat. Hoppas att det gick bra för alla passagerare

Anonym sa...

Hoppas nacken är bättre! Plåtskador kan man ju stå ut med, men kotförskjutningar och whiplash är inte att leka med. Puss och handpåläggning! Och det var ju det jag sa - Trygg Hansa regerar!