fredag, juni 01, 2007

Fy för den lede!

Nu gick jag i taket. Igen! Har just pratat med en av de få kloka föräldrar som finns i den tidigare klassen. Jag ringde henne igår ang den inscident som inträffade. Hon blev fly förbaskad, läste lusen av sin dotter (som ringde och bad mellantrollet om ursäkt).

Idag hade hon dundrat in till läraren och frågat varför de inte fått information om hur långt situationen hade gått, för att det här var i hennes tycke ren & skär mobbing. Läraren hade svarat:

"Just så starka ord vill jag inte gärna ta i min mun när jag pratar med de andra föräldrarna, för det slutar bara med att jag blir osams med dem"

Och det är alltså sagt av samma människa som vi trodde stod på Mellantrollets sida! Fy fan för fega vuxna som inte törs ta ställning. Hoppas hennes samvete gnager ordentligt!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag skäms över att tillhöra samma yrkeskår som den läraren! Fy farao för svaga fega vuxna, som faktiskt begår tjänstefel. Skolan har skyldigheter. Jag har idag själv suttit i samtal med elev och föräldrar kring mobbing i klassen som jag är mentor för. 16-åringar kan de också.
Lyckligtvis har vi en rektor som genast ta itu med dylikt innan det går för långt. Vi har t o m planerat att "uppfostra" föräldrarna, för barnen kan inte hjälpa vilka värderingar deras föräldrar förmedlar.
Fortsätt att stå på er. Ni har rätten och lagen på er sida.

Humlan sa...

Vad jag vill göra med den läraren just nu, överlämnar jag åt din fantasi. Själv går jag och tar ett glas vin till, för att lugna ner mig.

Anonym sa...

Om hon inte själv törs ta ställning och eventuellt göra sig ovän med familjerna så borde hon åtminstone ge uppdraget till kuratorn som är knuten till er skola. Hänvisa till skolans likabehandlingsplan där det ska stå hur skolans antimobbingsplan ser ut. Alla skolor SKA ha en sådan! Kuratorn borde för övrigt redan vara inblandad i detta för länge sedan! *styrkekramar!*

Vi på Kantarellen sa...

Ohhhh.... nu poppar all gammal skit upp igen och jag får mordiska tankar.

För fan.... försök vara stark och gapa högst av alla!

PGW sa...

Den lärararen borde ju raskt omplaceras till lämplig sibirisk gruva eller så där hon inte kan göra nån större skada.

Något verkligen helt annat, jag hade Battis-smycke på mig idag. Kollega tittade förtjust på det och tyckte att det var vackert, hon undrade om det var venetianskt glas! (hur det nu stavas ...)

Batbut sa...

Tack Inna, vi står på och kör på!
Humlan, jag kan föreställa mig
Snurran, det värsta är att jag tror att hon mörkar. Berättar inte om situationen öppet för kollegorna
Mamse, jag lovar.
PGW, och med sig kan hon ta tre små dvärgar (de tjejer som leder ligan)....
Tackar för beröm. Det är inte venetianskt glas, det är ngt som heter "Bulls Eye" och är ett 3mm tjockt basglas... låter inte så sexigt eller hur!

PGW sa...

Min kollega gissade nog på att både glas och designer var glasproffs från Venedig, så det var nog ännu mer komplimang till dig än materialet i sig :-)