onsdag, juni 06, 2007

Om jag bara tordes...

Ibland undrar jag vad jag håller på med. Jag är bra på mitt jobb, jag vet det. Och jag tjänar bra på det, behöver inte lägga ned så många timmar per dag rent handgripligt. Jag har möjlighet att varje dag hämta mina barn vid 3-4 snåret, jag har lediga helger (oftast), jag kan ta påsk-, sport-, jul- och sommarlov. Länge.

Men det sliter på mig. Att ha ansvaret för så många människors ekonomi. Att ge rätt råd, till rätt person, vid rätt tillfälle. Att alltid finnas till hands. Att aldrig glömma. Helst inte göra fel heller. Och att i princip aldrig få det "samma lika". Att tänka om från en kund till en annan, minst 5-6 gånger i veckan. Ibland 3-4 gånger per dag. Och självklart, för kunden är deras situation viktigast så det är klart att jag borde ha det i huvudet. Men det har jag inte.

Och så är det min stora längtan efter annat. Att tordas satsa på min kreativitet. Att våga tro på den. Att ha min ateljé, låta lera och glas samsas om min uppmärksamhet. Kanske skriva lite då och då. Och så min dröm - att få jobba med unga tjejer, som behöver stöd och en vuxen som ser dem. Att finnas där för dem. Precis som jag en gång hade velat ha. När jag var en av dem. Jag tror att jag skulle kunna hjälpa, inte alla men iaf några. Och att nå en endaste ung själ, att "make a difference" för en endaste ung tjej skulle göra det värt allt.

Men så har jag fastnat i "Svensson fällan", med bil och sommarhus. En viss materiell status som jag tycker är bekväm. Och priset jag får betala är att jag får avvakta med min dröm. Fast en dag kanske min längtan blir för stor....... och en dag kanske jag vågar....... Vem vet?

5 kommentarer:

... sa...

Våga! Det är helt underbart!

Trollmor sa...

I mitt arbete har jag just en sådan grupp för tjtjer som går i sexan. Jag har nog skrivit ett inlägg om dom...Jag hoppas att dom fortsätter hos mej även till hösten när de börjar sjuan..i nya klasser...på ny skola i stan...
Ett tips är att om du har tid, ta kontakt med sv.kyrkan i din församling och berätta vad du vill göra, kanske du kan börja som frivilligledare och får stsrta en sådan grupp... Lycka till med allt


VÅGA!!!

Lyckliga Grodan sa...

bara det att du tänker de tankarna gör att steget dit blir kortare än du tror..

The Female Dinousaur sa...

Vågade jag, så vågar du! (eller hur var det hon sjöng, där i Schlagern?) :-) Och funkar det inte, har du alltid det andra att falla tillbaka på. Släpp sargen! :D

Batbut sa...

Kimmi, jag ska.. jag ska.. jag ska...
Biggis, Du vet att jag är bättre på att ta hand om andras liv än mitt eget....
Grodan, det var en trösterik tanke. Den suger jag i mig! Du är klok Du (iaf ibland *S*)
Trollmor, kruxet är att jag har inte tid. Inte med nuvarande jobb, ålderdomlig far och dotter med behov av viss extra omsorg. Men om jag slutade jobba.... fast det har jag itne riktigt råd med. Annars var Dina råd bra!