torsdag, augusti 23, 2007

Glömde en del...

Mitt i natten vaknade jag. Kom på resterande del av mitt inlägg, dit jag egentligen ville komma. Hur smart är jag?

Såklart det finns simulanter bland de som är utbrända. Absolut. Precis som det finns simulanter bland de som har ryggvärk, fibro, migrän m.m. För det finns alltid simulanter, människor som vill utnyttja systemet utan respekt för andra. Men jag tror och hoppas att de är i minoritet. För simulanternas agerande förstör för de som de facto är utbrända, har värk osv.
Precis som någon skrev i en kommentar till mig; ingen som inte har varit där kan förstå hur det är. Jag har aldrig varit där och hur gärna jag än vill kan jag inte förstå de som drabbats. Men jag tror på dem, för jag är övertygad om att det är få människor som vill underminera sitt liv frivilligt genom att vara långtidssjukskriven, få dålig ekonomi, bli "stämplade" (vilken tyvärr de flesta blir av omgivning och samhälle).

Min teori är att de som blivit utbrända har hamnat i det läge de gjort för att de velat för mycket, brytt sig för mycket, tagit för stort ansvar. Precis raka motsatsen till vad tvivlaren påstår! Och att då sedan få det kastat i ansiktet att man "utnyttjar systemet, är lat osv" när man gjort sitt yttersta för att räcka till, snacka om hån!

Så ni som tvivlar, låt inte en rutten myra i stacken förstöra för de andra. Använd ert sunda förnuft, se till Dig själv - skulle Du frivilligt kasta allt överbord, ge upp Ditt liv "bara för att vara lat"? Skulle inte tro det.

2 kommentarer:

Humlan sa...

Och för oss som är där, så är det inte alltid så lätt att beskriva. Jag har ju fibro. Den går upp och ner, ibland kan jag, ibland inte.. det är inte lätt att förklara och ännu värre blir det när man inte hittar orden, hela tiden tappar tråden och kommer på hur man skulle ha sagt några timmar efter att man ville säga det..

Men även jag tycker att man ska jaga de ruttna myrorna, samtidigt som jag inte kan bevisa att jag mår som jag mår och därför hoppas att de tror på mig..
Hur ska de som beslutar veta vem som verkligen inte kan och vem som bara inte vill? Jag har själv levt under hotet att inte få någon inkomst (enda inkomsten i hushållet) för att dom säger att jag nog kan om jag vill. Jag undrade om jag skulle behöva bli hemlös innan dom trodde på att jag faktiskt verkligen försökte..

Batbut sa...

Det är hemskt Humlan, för förutom att man ska behöva slita med den fysiska åkomman så ska man även behöva kämpa för att bli trodd. Jag hoppas som sagt att jag slipper hamna i den sitsen