tisdag, augusti 07, 2007

Små små människor...

I min värld finns det stora och små människor. Och det har inget med storlek, ålder, nationalitet o dyl att göra. Det är enbart deras inre som avgör.

Stora människor är för mig de som utan baktankar bryr sig och försöker "make a difference". Det finns många sådana, alltifrån killarna som häromdagen hjälpte den gamla damen med hennes matkassar till berömda stora människor som Nelson Mandela.

Och så finns det små människor. Människor som utan hänsyn till andra ser till att tillgodose sina egna behov. Som utnyttjar andra, begår övergrepp, våldtar och förnedrar. Värst i mitt tycke är de som gör det "bara för att de kan", som många av de små killarna kring Stureplan till de monster som utnyttjar krigets kaos för att stilla sina egna sjuka lustar. De är så små, så små att de inte borde finnas. Men det gör de. Finns alltså.

Tyvärr det alltför många sådana. Och gapet mellan de stora och små verkar bli allt större. Jag hoppas de stora människorna vinner. Och de gör de. Om Du och jag törs ta ställning. För de stora. I stort och smått.

2 kommentarer:

En riktig karl sa...

Så sant! Att ta ställning mot orättvisor borde vara en självklarhet för alla invånare. Go get'em!

Batbut sa...

Nu gör Du verkligen skäl för namnet - EN RIKTIG KARL!