måndag, augusti 13, 2007

Sicka idioter det finns....

Lämnade Trollskogen för lite shopping i den närbelägna storstaden. Parkerar i ett p-garage och ska sedan över gatan. Lilltrollet står snällt vid övergångstället, inväntar en cykel som kör som han trodde han var med i Tour de France. Alltså väntar Lilltrollet. Varpå karln vrålar "ska Du över någon gång ungdjävul" och räcker oss fingret!!! Trollfar går i taket och skriker något ganska oanständigt tillbaka. Jag höll mig förvånansvärt nog lugn, tro det den som vill.

Efter uträttade ärenden hämtas bilen och hemfärd påbörjas. Av någon outgrundelig anledning beslutar sig bilbatteriet för att totalstrejka. När vi står i en korsning, mitt inne i den centrala staden. Vi lyckas rulla bilen bort från korsningen och närmsta, minst störande ställe som är vid infarten till en gågata.

Trollfar är en vaken man, slår snabbt på varningsblinkers och skuttar ut för att öppna motorhuven. Ett i mitt tycke väldigt tydlig vink om att bilen inte fungerar. Är det någon som bryr sig? Om man nu bortser från alla cyklister som vrålar och hytter med näven samt gångtraffikanter som suckar högljutt och svär över vår taskiga "parkering".

Vi försöker stoppa ett antal bilar, men de flesta sätter på sig skygglapparna och kör snabbt därifrån. Det lilla fåtal som de facto stannar har tyvärr så bråttom så bråttom att de inte kan låna oss kraften av deras bilbatteri ens för en ynka liten minut.

Så kommer ett lite lätt överförfriskat par knallandes, ser vår prekära situation och säger högt:
"Men stackare, i den här staden är alla så jävla skitnödiga att de inte har tid att hjälpa någon annan. Vi ska hjälpa er, gäller bara att hitta en utsocknes så ska vi nog lösa det".

Och så börjar de ragga bland de bilar som passerar, får napp av en karl (utsocknes) som förmodligen inte törs annat och så kan vi äntligen komma iväg.


Uppsala har en hel del trevligt att upptäcka, men dit kan jag defintivt inte räkna traffikanterna! Fy fasiken vilka otroligt egotrippade, intelligensbefriade traffikanter den staden har. Oavsett om de sitter på 2 eller 4 hjul!

6 kommentarer:

Tess sa...

Oh ja! Uppsalatrafikanter är inte att rekommendera. Alls. Inte ens gående...

Batbut sa...

Tess, det håller jag verkligen med om. Totalidioter!

Monica sa...

Jag håller med dig fullkomligt. Reagerar på det varje gång vi är där och kör aldrig där själv.

Det hjälper förresten inte om man promenerar heller. Cyklisterna far fram som tokar på trottoarer och faller som käglor runt en.

londongirl sa...

ATT du kunde hålla dig lugn!!! Impad!

Lintin sa...

Men jisses! Folk är inte så dumma som man tror. De är dummare.

Bloggblad sa...

1958 cyklade jag ensam i den stan - och blev skrapad på handen av en lastbil som körde för nära... (jag var 7 år)
Fast trafiken var nog lugnare - för jag klarade mig i gatukorsningarna - då blundade jag och chansade... minns det som vore det i går!