fredag, december 26, 2008

En annorlunda jul...

Den här julen var både jag och trollfar inställda på att ta det lugnt. Softa och njuta av tillvaron. Vi har haft en bra planering, tagit det coolt med evenmang så vi har faktiskt inte stressat ett endaste dugg. Vi har även jobbat undan bra så vi ska kunna vara hellediga till efter nyåret. Hur skönt som helst! Men hur mycket man än försöker ta det coolish så dyker det där som heter livet upp och krånglar till tillvaron....

Trollfar hamnade alltså på akuten i tisdags i väntan på operation. På julafton när maten stod på bordet hade han fortfarande inte blivit opererad utan låg på akuten och väntade. Ledsen, trött och hungrig så han skrev ut sig själv - mot doktorns rekommendation. Kom hem till oss och förgyllde tillvaron.

Vilket var tur det, för här hemma var det en förvirrad trollmorfar som var 5:e minut undrade var han var någonstans och hur han skulle komma hem. Det fanns även ett litet troll som lätt hade kunnat konkurrera ut värsta proffessionella gråterskan i vilket grekiskt drama som helst. Hon låg på sin säng och grät högljutt, vägrade äta eller öppna paket innan Trollfar kom hem. Jag förstår att hon var ledsen, men efter att ha utstått detta i över ett dygn började mitt tålamod tryta. Mellantrollet var ganska coolt, konstaterade helt krasst att det här var en ganska trist jul så om ingen tog illa upp så låg hon hellre på rummet och läste.

Själv försökte jag hålla lite humör uppe, roddade i köket medan jag körde skytteltrafik mellan gråtandes litet troll och förvirrat gammeltroll. Och mitt i detta kaos kom Trollfar hem, ont och trött men ändock hemma. Ordningen blev återställd och lugnet återvände för några timmar, för tidigt i ottan var han tvungen att infinna sig på sjukhuset igen.

Där han fick vänta. Och vänta. Och vänta. Sent, sent på kvällen rullades han in på operation och jag fick ett samtal vid 23 tiden. Allt har gått bra och har vi tur kommer han hem imorgon. Då kanske vi kan hitta lite av den där friden och lugnet vi såg fram emot. Fast med tanke på hur det har börjat så säger jag krasst "fan trot"!

7 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Hoppas på det bästa för er allihop! Det låter jobbigt - men då kan det väl å andra sidan bara bli bättre???

"Kimmi" sa...

Usch...tycker mest synd om lillstrumpan faktiskt. Stackars liten. Även om jag förstår till 100% att det var jobbigt.Till sist tycker man ju bara att de ska hålla snattran. Men i deras värld så...

Skönt i alla fall att operationen gick bra. Jular kommer det fler (tyvärr) så det där tar ni igen nästa år ;-)

God fortsättning på er och var rädda om varandra.

Batbut sa...

Khäxan, lite stökigt blev det. Å andra sidan, det finns de som har det mkt värre. Här var det mest "lite struligt" och det kan jag hantera :-)
Kimmi, gjorde jag med. Iaf de första 20 timmarna men sedan behövde jag få liiiite lugnt. Nu är Trollfar hemma och allt ok!

mossfolk sa...

Usch, precis sådär som en julafton inte ska vara. Skönt att trollfar kommit hem och ordningen är återställd! Hoppas att mellandagarna blir betydligt bättre!

londongirl sa...

Men stackars er allihop! Har försökt skriva kommentar här flera gånger men det går inte. Nu ska vi se om det går....

Jular överlever man på ett eller annat vis. Men det gör ont att läsa att småtrollen behövde sakna sin pappa på självaste julen. :-(
Det är så sorgligt att ha någon familjemedlem på sjukhus över julen!!!

Vi har tänkt massor på er och jag har en särskild hälsning här från A till trollfar!
Kram

londongirl sa...

ÄNTLIGEN! Kom den med....ursäkta att den blev så lång då..

Batbut sa...

Tack Karin, nu är Trollfar hemma och vi knatar på så skateliga.
L-girl, tack vännen. Trollfar blev glad för As hälsning!