fredag, december 12, 2008

Tips i jultid...

Att handla julklappar är inte det lättaste. Och ibland när jag går i butikerna blir jag kräkfärdig på all konsumtion, tänker på de som inget har. Dövar samvetet med att köpa senaste numret av Situation Stockholm, av en frusen herre med fåtal tänder kvar. Han skiner upp som en sol, jag är den enda i den strida strömmen av människor som ser honom.

Låter de små trollen shoppa av sig så att klapparna till Trollmor och Trollfar blir avklarade. Vi däckar sedan i en soffa och ser strömmen av människor gå förbi. Då kommer en glad tjej med bössa i handen, ber om en slant till Röda Korset. Precis som med tidningsförsäljaren så väljer människor att inte se. Själv är jag av den åsikten att om jag har råd att lägga hundra kronor på en fika så nog fasiken kan jag lägga en tia eller två i bössan. Vilket trollen får till uppgift att göra.

Nej jag vet, alla har inte råd. Men ni som har, det är ganska lätt. Mitt absolut bästa julklappstips, för den som har allt, är att använda den här länken: http://www.webaidshop.se/ och sedan komplettera med något litet typ hemmagjord kola i fint papper. Istället för att ge faster ännu en bok hon inte vill ha, eller morfar en halsduk som hamnar på hyllan så kan jag istället göra någon riktigt glad!

Vill man vara lite mer världslig kan jag påminna er om den här sajten; http://tilldig.se/. Hur skönt är det inte när man har bråttom, är trött och bara inte orkar ge sig ut i butikerna. 5 minuters surfing, lite klick här och lite klick där så har man fixat kanonfina presenter, prisvärda i kanonkvalitet!

Och vet ni vad, man kan använda båda länkarna.....

3 kommentarer:

londongirl sa...

Vilken bra länk....tänk att ge bort ett helt gäng grisar! :-))

Nuförtiden är det så enkelt att bidra med pengar. Man kan ju klicka iväg sms och på datorn är det också så lätt.
Jag håller fullständigt med dig i dina tankar i inlägget.
I år kommer inte en enda onödig grej köpas och slå in i paket. Äldsta sonen med familj vill inte ha några grejer. Men behöver en bilbarnstol. Yngsta vill ha några speciellt önskade böcker.
Inget stress med paket som ingen vill ha alltså. :-))

londongirl sa...

Du...jag ser att det står att jag uppdaterat för tre dagar sen på din räknare här intill. Men jag har lagt in en liten Lucia idag så missa inte henne!!! ;-)
Kram

Batbut sa...

L-girl, visst är det smart! Och Du, jag har sett den lilla skönheten. När är det dags för live versionen????