tisdag, december 23, 2008

Nattliga tankar

Sitter här och inväntar Trollfars hemkomst från akuten, där han varit sedan lunchtid idag. Ett smärre ingrepp blev tvungen att genomföras akut, inte för att det var farligt i sig men kunde bli om det inte togs om hand. Så här sitter jag och har lite antiklimax. Har lyckats få uppspelta barn att slockna, bordet är dukat, klapparna under granen, Janssons i kylen och köttbullarna rullade. T o m julstrumporna är fyllda så egentligen borde jag gå till sängs, läsa klart Grishams senaste vilket brukar gå snabbt. De är lättlästa och välskrivna, om än lite obehagliga för jag förmodar att det finns ett ganska stor uns av sanning i de konspirationer han skriver om.

Var nere på NK idag och träffade tomten. Kidsen nöjde sig med att stå på avstånd och beundra, oavsett hur mycket tomten försökte locka med pepparkakor och russin. Vet inte om det var blygsel eller om de ansåg sig ha "växt ifrån" det hela.

Har surfat runt lite och det verkar som om det är stort pådrag gällande det däringa Bloggpriset. Röster fiskas, nomineringar skall göras och alla "de stora" är på hugget. Har man då som jag en liten modest blogg med några få trogna behöver man inte bry sig. Jag simmar på lugnt i min lilla fiskdamm och är glad för de gäster jag får.

Nu ska jag inte sticka under en stol med att jag självklart skulle bli glad om jag var "stor" bloggare, hade mer genomslagskraft och fler läsare. Men inte om jag prostituera mig för att fixa det. För jag är ganska övertygad om att vem som helst som har en grundläggande talang för det skrivna ordet skulle kunna klättra högt på listorna, genom att bedriva en konsekvent bearbetning. Vara på hugget och kommentera hos de stora, länka mycket och ta upp kontroversiella ämnen. Om jag började göra med "dagens outfit" och hängde ut mig själv i ålskinnstaja läderbyxor och paljettbeströdda korsetter skulle jag säkert få en drös som hängde här. Hälften skulle skratta läppen av sig och andra hälften hylla mig till skyarna för mitt mod. Men det skulle definitivt inte vara jag, inte på en endaste fläck.

Jag beundrar de som härjar runt "däruppe", men samtidigt blir jag beklämd när jag ser vad de flesta stora bloggarna handlar om - yta, flärd, mode osv. Jag hoppas verkligen att deras liv utanför bloggosfären har mer substans. Och är otroligt tacksam för att mina små tjejer är alldeles för unga för att roas av detta fenomen. Visst är de smarta, de som lyckas tjäna pengar på det, men ändå. Det lämnar för mig en fadd eftersmak och jag hoppas verkligen att mina madamer väljer en annan väg i livet.

Appropå det måste jag bara skvallra lite. Utan att nämna namn förstås, däremot är det förstahands information direkt från källan så jag vet att det stämmer. Jag har t o m fått se bevis! Here it goes;
en av de stora bloggarna hade jubileum för ett tag sedan. Stor fest och många kända namn stod på inbjudningslistan. Däribland en äldre herre, känd för att vara provokativ och säga sin öppenhjärtliga mening på ett ganska burdust sätt. Han tackade vänligen men bestämd nej, för som han själv sa "vad i hela fridens namn har det flugit i människan? X känner mig inte, vi har inte en endaste gemensam beröringspunkt och jag skulle vara som en elefant i en porslinsbutik. Vad är människan ute efter? Eller har hybrisen gått helt överstyr? X har gett hybris ett ansikte

Och när man vet vilka det handlar om så förstår iaf inte jag hur festfixaren tänkte. Det är ungefär som om jag skulle bjuda in Abba-Björn till ett tupperwear party! Skulle inte tro det.

Nej, nu dritter jag i det här. Tar ett nappatag med Grisham istället.

Och hör ni, hörs vi inte innan så.... GOD JUL på er!

6 kommentarer:

Humlan sa...

God Jul på dig också!
Jag hoppas att Trollfar blir ordentligt kurerad och mår bra i morgon så att ni kan njuta av en skön julhelg tillsammans hela familjen.

"Kimmi" sa...

Ha! Min farsa satt också på akuten med slipdamm i ögat! Jäkla tajming de har.

Godis Jul!

Mildamakter sa...

Jag önskar dig och din familj en riktigt god jul. Hoppas att trollfar kom hem i tid och inte alltför klen ;o)

Batbut sa...

Tack Humlan! Vi får se när han kommer hem.
Kimmi, Godis Du med! Trollfar är ännu inte hemma men kommer väl snart.
Tack Milda, än är han inte hemma....

deeped sa...

Vafalls?! Yta? Mode? Jag?! Jag blir upprörd... ;)

Batbut sa...

Deep, hur tänkte Du nu? *s*