tisdag, december 12, 2006

Luft under vingarna!

En Batbut utan tillräckligt med luft under vingarna blir kinkig. Känner sig trängd och blir lite tyken. Är det sedan inte tillräckligt med luft i lungorna så blir jag trött så in i bäng, itchi och allmänt besvärlig.

Jag har astma, fast jag kan inte riktigt acceptera det så jag sköter det lite sådär sporadiskt. Kan stå utan astmaspray en dag och sedan vänta alldeles för länge innan jag förnyar recepten. Tror att det finns en liten rebell (idiotisk sådan, I know) som vägrar erkänna denna defekt.

Hur som, efter att ha haft några missöden som blev lite stökiga fick jag mig en redig åhutning av en tant Doktor som pekade med hela handen. Arg som ett bi! Och så skärpte jag ihop mig, iaf hyffsat. Går på koll hus husläkaren 1 gång om året, förnyar recepten och blåser för allt vad tygeln håller. Sist jag var där fick jag guldstjärna, jag hade skött mig så bra att de ställde om medicinen för min astma verkade mer eller mindre försvunnit. Kanske det mitt nya liv som icke rökare hjälpte till? Så medicinen drogs ned på ett minimum och jag skuttade ut i världen, glad som en lärka.

Hela hösten har jag dock blivit tröttare. Och tröttare. Och segare. Började fundera i termer "utbränd", men stretade på ändå. Jobbigt med andningen och ont i lungorna som efter värsta maratonlöpningen (nu har jag iofs aldrig gjort någon, men jag har en bra fantasi och inlevelseförmåga). Slutligen återbesök hos husläkaren, men nej då - astman var det inte. Fick för säkerhets skull en remiss till en specialist, dit jag var idag.

Och vet ni vad? Husläkaren hade fel i så in i helvete! Efter några mycket enkla tester, i iofs attans avancerade maskiner, så 4 dubblades min medicinering samt lite extra krut sattes till! Lungorna var helt tröttkörda efter att ha försökt syresätta sig på den underdimensionerade doseringen. Inte så konstigt att jag känt mig som jag åkt genom en pressmaskin när jag försökt djupandas! Nu kanske jag kan bli pigg, få tillbaka känseln i fingertopparna och känna syre i lungorna.

Så om ni hör något som fladdrar inatt så är det bara lilla jag. Ute på turnée och prövar mina nygamla vingar, som fått luft igen!

8 kommentarer:

Tankevågor sa...

Skönt att du kan andas igen! Fladdra på du i Stockholmsnatten om jag inte skulle upp så tidigt i morgon hade jag gärna fladdrat med ut i svängen. ;-)

Anonym sa...

Det var väl 'tur' för husläkaren att hon ändå kunde underlåta sig att remittera, trots att hon var så säker på sin sak... Pucko.

Humlan sa...

Flyg, fladdra, njut av syret och känn hur energin återkommer!!!

Anonym sa...

Fladdra på! Det är inte långt hit:-) Lite fika och glögg finns här.

Bambi sa...

Vilken tur att du fick det riktigt kollat! Hoppas du piggar på dig nu!

Anonym sa...

Filifjonkan sjunger gamla slagdängan...Gå upp och pröva dina vingar och känn hur underbart det är..o.s.v. tur det finns specialister. Dem skall man vårda ömt.(Läs gå ofta till dem så det finns behov av dem):)

Batbut sa...

Du skulle varit med Londongirl! Var riktigt roligt
Tess, hon hade iaf 50% rätt...
A-M, jag flyger! På stört! Fast jag vill ha glögg
Bambi, värsta är som maken sa att då får jag väl ännu mer energi.....
Filifjonkan, I did that - och experter är alltid bra att ha!

Batbut sa...

Humlan, jag känner mig redan piggare. Och än mer energisk.... *S*