torsdag, januari 04, 2007

Dagens hjältar!

Står i en lång kö, i en leksaksaffär där jag införskaffat presenter för helgens kommande kalas. Längst fram står en dam som verkar lätt omständig. Frågar om allt, skrattar högt i helt fel ögonblick, räknar pengar och börjar sedan om igen. Folk i kön börjar stånka och stöna, det tar tid. Kön rör sig inte en millimeter fram.

Personalen öppnar en kassa till och raskt försvinner hela ligan framför mig så jag står som nummer 2 i kön. Då förstår jag varför det tagit sådan tid. Kvinnan framför mig har någon form av handikapp, det är snarare ett barn jag ser framför mig. Och hon står där med kronorna för att kunna handla den finaste saken hon har råd med.

Genast försvinner all min stress och jag njuter av ögonblicket. Den otroliga glädje kvinnan visar när hon känner på små runda bollar, nyckelringar som blinkar m.m. Och det otroliga tålamod, den värme och respekt som den unga killen i kassan visar henne. Han har all tid i världen, visar henne sak efter annan och berättar vilka hon har råd med. Han är totalt omedveten om kön utan fokuserar helt på kvinnan.

Hennes pengar räcker inte riktigt till och jag är precis på väg att skjuta till det som saknas, när killen i kassan glatt säger "vet Du vad vännen, jag räknade fel. Dina pengar räcker och Du får några kronor över".

Kvinnan går därifrån med ett lyckligt leende. Killen ler han med, medveten om vilken lycka han kunnat erbjuda henne. Och jag ler för att jag fått bevittna denna medmänsklighet. Och det finaste av allt! När jag säger till killen att jag tyckte det var otroligt fint gjort ler han lite generat, berättar att kvinnan är en stammis och det är en speciell service de har för henne.

Det finns hopp om mänskligheten!

16 kommentarer:

Anonym sa...

Gud så underbart glad jag blir när jag läser detta! Tack och lov att det finns människor som ser människan och inte bara det utanpå. Det finns verkligen hopp om mänskligheten =)

PGW sa...

Aaaw vad gulligt! Jag får lust att gå dit och handla av dem bara för att de är trevliga! :-)

Mildamakter sa...

Jag blir glad i hela figuren när jag läser detta. All heder åt killen och åt affären!

The Female Dinousaur sa...

Men nu fick jag ju grina lite idag... Också... Blödiga Biggis!
Så himla skön, hoppingivande läsning! Kan vi inte försöka enas om att 2007 blir året då vi stannade upp just för att skapa och bli del av såna här ögonblick? Heja!

Anonym sa...

En solskenshistoria! Det finns hopp om männskligheten trots allt.

Tankevågor sa...

Åh, Batbut här kommer tårarna också. Det är inte bara Biggis som blödig. Ja det finns hopp. Tack för att du delade med dig av den här händelsen, den värmde inombords!

Anonym sa...

Åhh, det är underbart... att tårfyllas av medmänskliga ögonblick man knappt trodde fanns.

... sa...

Jag sällar mig till klubben av tårögda! Vilken underbar solskenshistoria!
Om fler människor var som den killen skulle jorden vara ett mycket bättre ställe!
Anmäl honom till ngn vardagshjälte-tävling om du ser nå'n!


PS: Sen kan du fråga om han e singel och vilket tfn nr han har hrm hrm *fniss* (Om han e snygg asså - men med sådana goda egenskaper kan man ju ha överseende med en hel del) ;-)

Anonym sa...

Åh, så rörd jag blir.Tårarna trillar febrilt. Det är underbart att stöta på såna fina människor.

Bambi sa...

*torkar tårarna* Ja, det finns hopp!

Batbut sa...

Visst var det en solskenshistoria? Jag blir glad bara jag tänker på den. Och Du Kimmi... han var precis över 20.....*s*

Anonym sa...

Något är på gång! 2007 är året! Mobfelk har nyss berättat om en generositet utöver det vanliga som hon blivit förmål för av en främling och nu denna fantastiska berättelse!

Batbut sa...

En liten tant, visst är det en underbar historia från verkliga livet?

Anonym sa...

Gud vad glad jag blev när jag läste det här :D Det riktigt värmde till i hjärtat.
Hoppas det är lugnt att jag länkar till det?

Anonym sa...

[B]NZBsRus.com[/B]
Forget Sluggish Downloads With NZB Files You Can Swiftly Find High Quality Movies, Console Games, MP3 Singles, Applications and Download Them @ Alarming Speeds

[URL=http://www.nzbsrus.com][B]Newsgroup[/B][/URL]

Anonym sa...

You could easily be making money online in the hush-hush world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat community[/URL], You are far from alone if you have no clue about blackhat marketing. Blackhat marketing uses alternative or not-so-known avenues to produce an income online.