Sen eftermiddag inser jag att jag missat att ta ut kvällsmaten för tining. Och här ute i Trollskogen lever vi enkelt (en sanning med modifikation) vilket innebär att vi inte har någon micro. Så hur åstadkommer man en snabbtining ?
Trollmor kan hon! Stekpannan står på och puttrar. Kotletterna ligger frostbitna på skärbrädan. Stekpanna = värme. Värme = tina.
Alltså ställer jag då självklart skärbrädan ovanpå stekpannan. Kotletterna börjar tina så sakteliga. Smart tjej!
Synd bara att skärbrädan var av plast.....
10 timmar sedan
7 kommentarer:
Jag fryser alltid in kotletter/biffar osv, en o en, alltså styckvis. Det gör att jag tinar aldrig i förväg. Tar så många jag behöver från frysen och direkt till stekpannan el ugnen.
Snygg avsändare jag fick till! atir
Plastskärbräda+varm platta=dålig kombination.
Jag vet för jag har provat :)
MEN Trollmor!!! *ser sträng ut* Plast och värme går inte bra ihop!! Vi får nog ta ett allvarligt snack nästa gång vi ses! (och e jag lika vinpåverkad som nu, så blir det nog ett redigt ett... *hick*)
Ooops... ;o)
Rita, jag är lite anti mot att lägga frysta saker direkt i pannan. Är en liten egenhet jag har...
Mossfolk, då är jag inte helt ensam..
Humlan, ja ja ja. Fast de är billiga på IKEA...
Mildamakter; eller hur *s*
Rita, jag är lite anti mot att lägga frysta saker direkt i pannan. Är en liten egenhet jag har...
Mossfolk, då är jag inte helt ensam..
Humlan, ja ja ja. Fast de är billiga på IKEA...
Mildamakter; eller hur *s*
Skicka en kommentar