måndag, juni 26, 2006

Trollskogsrapport Nr 1

Här ute i Trollskogen har vi det bra. Varmt, skönt och grönt. Men det finns en orm i paradiset. Eller rättare sagt, några miljoner sådana. Priset vi får betala för vår vackra björkskog är att vi därmed härbärgerar Norra Europas samlade tropp av B52:or, även kallade mygg!

En ung kvinna (under 40 enligt egen utsago) säger sig blivit nedlusad av dem och har fört ett gerillakrig. Det skulle inte fungera här i vår lugna lilla skog. Nej då, ska vi lyckas med en etnisk rensning bland myggen så är det atombomb som gäller, vilket kan vara lite väl drastiskt. Så vad gör vi då? Jo tack, här jagas det lite sporadiskt när andan faller på. Mestadels ägnar vi åt att klia oss. På benen. På tårna. På fingrarna. I huvudet. I princip över hela kroppen, för de små jäklarna verkar inte ha något som helst hyffs och vett. De gör även intrång i de s k intima delarna. Har ni någonsin haft myggbett på "ni vet var" så vet ni hur det kliar!

Atombomb uteslutet. Att försöka övervinna klådan med självdisciplin är omöjligt. Att riva sönder skinnet med sandpapper hjälper enbart för stunden. Så vad återstår då?

Yes folks, ni har gissat rätt - den hederliga gamla dykardräkten kommer till sin rätt igen! Så ni är ordningen återställd, trollmor är i Trollskogen och lullar runt i sin dykardräkt. Det enda som återstår nu är att jobba klart så att jag hinner blogga än mer. Jag har ju en historia att skriva klart.....

Just nu försöker jag bita ihop och överleva lilltrollets ljudattack! Hon står i princip på mina fötter och sjunger för fulla muggar. Med en snorkel i munnen! Det låter konstigt kan jag säga.

Med dessa ord drar jag mig tillbaka, om inte för dagen så iaf för stunden.

Over&Out

8 kommentarer:

PGW sa...

Alsolgel, jag säger bara alsolgel!

Cornelia sa...

Xylocain är också helt OK

Humlan sa...

...trollmor i dykardräkt, lilltroll har snorkeln,,, vem har simfötterna??? Och till vad???

The Female Dinousaur sa...

Har inte haft myggbett "du vet var", men däremot en fästing. Det var inte det minsta roligt... Typ det vidrigaste, vidriga jag varit med om...
Kan bara upplysa om att jag såg din bror, eller någon annan nära släkting till dig i Kungsan nyligen. Iförd dykardräkt (!) och med silvertejp (!) virad runt kroppen, sprang han runt och försökte ragga tjejer...

Visionary soul sa...

Himla sexigt med dykardräkt, på land... ;-) För tankarna till filmen Notting Hill, ni vet den superäckliga och ännu mer superroliga rumskompisen till Hugh Grant... :-)

Vätebomb är nog ännu mer effektivt mot myggen än atombomb, men ska ni smälla en sådan måste ni åka därifrån ordentligt först! ;-)Myggor gör sig nog bäst om de betraktas som en fantastiskt bra övning i buddhistiskt tålamod... :-)

Anonym sa...

jag trodde aldrig du skulle överge silvertejpen....

Anonym sa...

Kors i taket! Är du allergisk mot myggen, kan du äta vitlök varje dag och om du... blir allergisk ur medicinsk synvinkel är Clarityn bra.

Mette sa...

Knepigt... jag har fortfarande inte stött på en enda mygga. Kanske har jag så´nt blod de klöks av? (ser en bild framför mig av ett mygg som klöks, hehehe)