onsdag, juli 27, 2005

Bloggens regelbok

Nu har jag ägnat förmiddagen åt att surfa runt bland olika bloggar och så hittade jag lite "regelböcker" om god blogg sed.

Andemeningen bland dem alla var att man skulle ha något viktigt att skriva om, som väcker debatt och åsikter. Ha en röd tråd och vara av allmängiltigt intresse. Det var det jag trodde man hade kåsörer, debattörer och journalister till.

I mitt dagliga liv är jag ordentlig, samhällsinriktad, handlar ekologiskt, källsorterar, skänker bidrag hitan och ditan, debatterar och har åsikter, uppfostrar mina (och ibland även andras) barn. Och man ska ha mnst 60 läsare per dag, för annars är man misslyckad bloggare.

Jag trodde i min enfald att det var just friheten som var grejen med bloggen. Dumma mig! Och jag har inte några 60 besök om dagen, men har inte vett att känna mig misslyckad. Ännu mer dumma mig!

Vad jag har på bloggen är frihet att skriva om det jag vill och behöver få ur mig. Har t o m fått ett antal bloggissar (blogg vänner) och är glad för det. Visst vore det kul om 60 pers hittade min blogg och uppskattade den. Men det är inte mitt mål eller strävan.

Ge fan i att förvandla bloggen till ett kommersiellt forum, låt det vara den "enkla" människans ventil i fortsättningen också!

12 kommentarer:

Vi på Kantarellen sa...

Jag har EN röd tråd i alla fall. GULD!!! Räcker det?

maruschka sa...

Hörredu, vi bryr oss inte om de reglerna tycker jag, eller hur?

Och dessutom är jag övertygad om att du har FLER än 60 besök på en dag.
Jag satt in staträknaren på skoj efter att bloggblad eller mamselamsen eller vem det nu var skrev om den, och jag har haft 51 (femtioen!) besök på bloggen sedan i går kväll, men inte en enda kommentar, så kan det bli...*ler*
Jag tycker som du, att blogga innebär frihet att skriva vad man vill, och ssedan får resten av världen tycka vad de vill!!!
Min pappa ska börja blogga vid 68 års ålder och gudarna ska veta att jag unnar honom att skriva utan regler, det ska bli ett sant nöje att läsa en gammal lärares tankar...
Ha det!

Ilva sa...

Om man skulle ga efter de reglerna sa skulle ju 80% av alla bloggar ryka direkt (inte din naturligtvis!!) sa det tycker jag vi struntar i...

anna sa...

äsch....är inte regler till för att brytas förresten? jo just det!!!

Anonym sa...

Jag hittade dig genom Mamselamsen, som jag hittade i Aftonbladets sommarbloggare, och jag kommer tillbaka till er varje dag (och till Ilva och Bloggblad...), för att jag vill läsa mer. Jag ler, fnissar, skrattar och svär tillsammans med er, och ni alla har blivit min väg in i bloggvärlden. Det är genom er jag har hittat "mina" bloggar.
Jag har inte börjat skriva än, men det kanske kommer...
Så du ser, du är viktig! Iaf för mig, och det finns säkert fler som jag.
(Ta åt er, ni andra också!!!)
/Nita

Bloggblad sa...

Å, Nita, vad lycklig du gör mig!

Hörru, Batbut, det måste vara en karl som skrivit det där med röda tråden, du vet dom klarar inte så många trådar som vi gör!

Och inte tror jag dom har så många bloggarvänner som vi. Kolla på hur kommentarsugna folk är på vissa manliga strikta rödtrådiga bloggar! 000000000000

Batbut sa...

Säger som ngn klok dam sa i en kommentar nedan - Girl Power! Tack för stödet, vi kör på som vi brukar - vi bloggar ju faktiskt för vår skull och inte kulturknuttarna eller de pretto viktiga debattörerna.

Batbut sa...

Glömde säga; tack förs tödet. Och; Nita, kul att vi inspirerar.
Anna, helt rätt - vi är vuxna nog att bryta mot reglerna och ta konsekvenserna.
Bloggblad och Mamselemsen - kommentarer överflödiga, ni är bara bäst!

Batbut sa...

Ursäkta en svamlig kvinna som slirar på tangenterna (måste vara det skadade långfingret eller kan det vara vinet jag tutade i mig?): Marscha och Ilva var ju med i Bloggis & Mamsen (sorry, bidde smeknamn) kommentaren. Tror jag ska ta en kopp kaffe *s*

The Female Dinousaur sa...

Bloggregler verkar rätt idiotiskt. Vi kör på, precis som vanligt, tycker jag!

Batbut sa...

Ursäkta igen, jag måste vara totalt väck - det är pekfingret som är skadat och jag kan inte stava. Och jag har tackat för stödet 2 ggr. Mindre vin åt Batbut *s*. Biggis - vi är samma lika!

Ilva sa...

Ja du Batbut vad gor du sent pa natterna nar jag sover for att stiga upp TIDIGT o frasch ar jag med zzzzzzzzzzzzzzz. Haller med alla foregaende talare och instammer med Bloggan (se dar, annu ett smeknamn!): Tack Nita, blir sa glad av att hora sant! Men nu nar du borjat vaga dig fram har i kommentarsrutan sa far du allt ta o fortsatta!