torsdag, juli 28, 2005

Man får alltid igen!

Igår var jag glad som en travhäst och höjde mig till skyarna, stärkt av en trevlig middag och lite goda druvor. Somnade såklart alldeles för sent, en mycket dum vana jag tillskansat mig. Den hör definitivt inte hemma när man har två små morgonpigga troll.

Hur som helst, ibland glömmer jag bort det och aktiverar mig halva natten, lite blogg, lite deckare och allmänt filosoferande.

Straffet kommer i gryningen, när små trollfötter tassar in och kryper upp i sängen. Känner små lätta andetag mot örat och hör en kraftfull viskning (mina troll kan inte viska) "Mamma, det är morgon nu". Och om det kan vi diskutera, är det morgon när klockan är 5.14 eller är det natt?

Å andra sidan är det ingen höjdare att diskutera med ett 5 årigt troll så dags, det är bra att masa sig upp. Fixar frukosten och kurar ihop mig i soffhörnet, tänker lura till lite medan trollet sitter framför morgonens barnvakt "Bamse och den lilla Åsnan" (träffande titel förresten, det är jag som är åsnan). Men återigen lurar jag mig själv - oups mamma, en olycka! Juice i hela soffan (stortrollet kommer bli tokig, han har förbjudit soffrukostar) och det plaskar fint på parketten.

Och som fin avrundning på morgonen händer ännu en olycka på väg till toaletten. Ännu ett golv att torka och en tidig morgondusch för lilltrollet.

Men jag är iaf vaken *s*

3 kommentarer:

Vi på Kantarellen sa...

Det är inte morgon, förrän man kan säga att klockan är "nånting i 6"

Lyckliga Grodan sa...

Det finns de som inte gör annat än tillverkar soffor, och de ska också leva.

Batbut sa...

ingen tröst här inte... suck! Får satsa på att sova middag då eller köra tapetklister runt ögonen, stramar åt och håller upp. Kommer se ut som värsta puddingen sedan *s*