torsdag, juli 28, 2005

Äntligen

Jag har fått en idol! Mitt livs första riktiga idol. Känns lite ovant, men what the heck, man vänjer sig väl. Gjorde några patetiska försök i min ungdom, med David Cassidy och Donny Osmond men lyckades aldrig riktigt bli ett fullfjädrat fan. Kan kanske ha med objekten att göra, men det är en annan story.

Min idol är Marie Söderqvist för gårdagens krönika i Expressen (kunde jag länka så hade länken stått här). Det hon skrev om civilkurage och folks flathet berörde oerhört. Så starkt och tyvärr alldeles sant. Äntligen någon som tar bladet från mun och säger vad hon tycker. Hoppas bara att det inte går obemärkt förbi.

Hur har vi blivit så här flata och fega? Är det för att det finns för mycket skit ute på gatorna? För att lag och ordning inte kan skydda oss? Eller har vi bara blivit egoistiska och självupptagna?

Jag har alltid trott mig ha civilkurage, och har ryckt in i en del situationer jag kanske inte borde. Men om något hände idag vet jag inte om jag skulle tordas längre. Tänkt om det är ett totalt psycho jag stöter på? Eller om omgivningen inte hjälper till och jag står där solokvist? Fasiken, idag törs ju inte ens en fullknökad t-banevagnmed vuxna säga till ett gäng snorungar som lever fan.

En kille blir nedsparkad i centrala Stockholm och nästan ingen rycker in till hans hjälp. I centrala Stockholm med fullt med folk i farten, gör ingen något och en ung kille dör. Vad gjorde omgivningen? Ryckte på axlarna och gick hem? Undrar om de är stolta över sig själva idag...

6 kommentarer:

Ilva sa...

Batbut! Du har gett fel http adress pa nyligen, ingen kommer in till dig. Du har skrivit blogspot.se men det skall vara blogspot.com, fixa det nu!! O jag som skulle in o gratulera dig....

Batbut sa...

Ilva, jag har fixat det (tror jag, jag mailade admin och bad dem ordna det).
Ysh, de är knappt man törs nämna dessa snutfagra herrar idag så vi talar tyst om det *s*

Bloggblad sa...

Jag tror att ju farligare det blir ute i världen, desto mer går vi in i vårt eget (lilla?) liv och konkongar och känner oss trygga... För var ska man börja bry sig? Det finns ju så myyyyycket!

Ysh ser lite färglös ut idag - i alla fall i min ruta.

Ilva sa...

Batbut-nu har jag hittat raknaren for dig!! Den installerar sig sjalv!! Man valjer bara vad man har for blogtyp och vips sa fixar den. Den som mamselamsen tipsade mig om raknar sa konstigt att jag skippat den o fixat den har som ar lattfattlig osv. Ar du intresserad???

Batbut sa...

Ilva, Du räddar mitt bloggliv! Klart jag är intresserad, om jag kryper hela vägen till Toscana för att slicka Dina fötter - räcker det som tack?

Ilva sa...

usch sa ACKLIGT men ok du far adressen anda!!
http://www.sitemeter.com/default.asp?action=home

om du inte klara av det har sa...
kolla igenom alla funktioner ordentligt nar du fixat den, typ privacy koret om du inte vill att alla skall kunna kolla pa dina loggar och tiden mm.
ok???