onsdag, november 01, 2006

På hal is!

Snacka om kaos. Stockholmsvägarna är rena isgatorna. Gårdagens hällregn följdes av minusgrader och sedan en drös snö på det. Och majoriteten av bilisterna sladddar fortfarande runt i sommardäck.

Själv skulle jag iväg till ateljen för att fusa lite. Snäll som jag är (ibland iaf) så erbjöd jag mig att skjutsa hem mellantrollets kompis och hennes pappa. De bor 3 stationer bort med t-banan, och därefter en hyffsat lång promenad. De sa tacksamt ja, men med facit i hand tror jag de ångrade sig.

Strax före fem lämnade jag hemmet för att köra en sträcka på 2 kilometer. Jag kom hem igen klockan 19.30! Det var totalt kaos ute på vägarna. Bilar stod kors och tvärs, hastigheten var som mest uppe i 20 km i timmen. Det blåste som busan och snön vräkte ned. De flesta bilarna fick puttas av vägbanan för att lämna plats åt det fåtal som lyckades ta sig fram.

Jag var en av de lyckliga som trots sommardäck lyckades få grepp på vägbanan, kruxet var när jag var tvungen att stanna. Då var det lite lätt körigt att få styrning på bilen igen. Kan väl säga att jag var totalt färdig efter den bilturen.

Men som vanligt så kom där ett otal gångtrafikanter och klev rakt ut i körbanan. Utan att se vare sig till höger eller vänster. Totalt inriktade på sin företrädesrätt. Och visst har de det, men bara under förutsättninga av att bilen KAN stanna! Jag blir så oerhört trött på dessa kamikazegångare. Finns det inget vett som biter på dem?

Hur som, jag gav fasiken i ateljen och åkte hem istället. Nu blir det hockey och stickning, en chic liten halsduk till trollmor väntar.


ps: imorgon är det vinterdäck på! Har t o m en bokad tid så jag slipper köerna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Känns väldigt avlägset med snö och halka.
Här har det varit strålande sol från en molnfri himmel idag. Nästan vindstilla dessutom, så jag har inte haft nåt att klaga på. :)

Men till jul så skulle jag ju inte tacka nej till en massa snö. Kan du ordna det? ;)

Batbut sa...

Myra, om Du vill kan jag blåsa över det till Dig redan nu så får Du spara i frysen