tisdag, januari 15, 2008

Dr House, I want you!

Det händer att jag ibland är ordentlig. Idag var en sådan dag. Efter att ha dragit med en mycket mysko förkylning sedan september tänkte jag att det kanske är läge att kolla upp det hela. 3-4 dagar i veckan försvinner rösten helt och jag har tungt med andningen. Sedan fungerar det okej i 2-3 dgr till nästa sväng kommer igen. Då är dock näsan helt igenproppad istället så riktigt glad får jag aldrig vara.

Det här har resulterat i att jag börjar känna mig sliten, värk i kroppen och aldrig riktigt pigg. Så idag tröttnade trollfar och bokade till på vårdcentralen åt mig. Träffar en äldre farbror doktor som verkar ha sett det mesta.....

Trollmor: jo, jag har varit hängig i flera månader nu. En envis förkylning som aldrig vill ge sig. Och nu känner jag mig trött och sliten.
Farbror doktor: Ja Du, om Du visste hur många sådana jag träffar per dag.
Trollmor: Nej, det vet jag ju inte. Men finns det något att göra?
Farbror doktor: Njae Du, inte mycket. Vila kanske. Men vi ska kolla hur det ser ut i halsen.
Farbror doktor: Ja Du, den var sårig och röd, var fanns där också. Det är inte bra.
Trollmor: Nehej, vad gör jag då?
Farbror doktor: Njae, det är inte mycket. Vila kanske så går det över.
Trollmor: Du tror inte det kan vara streptokocker eller något? Jag har ju små barn och det florerar vilt på deras skola.
Farbror doktor: Njae, streptokocker blir man alltid jättesjuk och det är Du inte. Så vi tar inga prover. Det behövs inte.
Trollmor: Nehej. Nu när jag ändå är här, jag tänkte göra en allmän hälsokontroll. Kan jag boka tid för det.. Jag börjar ju bli äldre och det kanske är bra att hålla koll på fysiken.
Farbror doktor: Njae, det tycker jag är onödigt.

Trollmor: Nehej, och varför inte det då?
Farbror doktor: Njae, Du röker inte. Har ingen övervikt. Har någon i släkten dött ung? Nejeh, inte det. Nej då behövs det inte. Då blir Du bara orolig.

Trollmor: Jaha, tack då

Nu tror jag iofs inte att jag är seriöst sjuk, men jag tyckte att jag var så ordentlig som skulle göra en hälsokontroll. Och det här är alltså en privat vårdcentral. Som tjänar pengar på att göra en sådan på mig. Men icke den här gången.....

2 kommentarer:

Gammelmamman sa...

Vadå "streptokocker blir man alltid jättesjuk av"?? Det blir man inte alls, åtminstone är det var jag inbillar mig.
Vilken trött typ! Du borde ha insisterat på att få ta ett halsprov, särskilt som han säger att det är "sårigt, varigt och rött". Det torde väl tyda på bakteriell infektion? Å andra sidan, vad vet jag? Jag är ingen läkare. Är du verkligen säker på att han var det?

"Kimmi" sa...

Fan ta alla kvacksalvare!