lördag, januari 19, 2008

Nattliga maror

Ibland blir jag lite orolig för mitt drömmande. Och så kanske jag läser lite för många hiskeliga deckare. Inatt genomlevde jag världens thriller. Helt psycho och jag vaknade kallsvettig.

Handlingen i korthet gick ut på att Leif Silbersky's son var någon form av bov. Exakt hur blev jag inte riktigt på det klara med, och min roll i dramat är också otydlig. Jag vet inte om jag var smart polis eller oskyldigt offer. Detaljerna är ganska diffusa, men det handlade om att hus brann ned och människor försvann. Och vid brottsplatsen hittades en Nalle Puh pyjamas i storleken XL som kunde kopplas till sonen. Och där fanns vittnen samt en hel del annan bevisning, som jag i morgonstundens bleka rodnad har totalt glömt bort.

Pappa Leif hade många bra förklaringar till varför just dessa bevis fanns där och hur oskyldig sonen egentligen var. Att det var en fälla av det mest intrikata slaget och han dundrade högt&brett mot polisens inkompetens.

Hela drömmen utspelade sig i den blåsiga och regniga natten, hela tiden ackompanjerat av Bolero. Tror det är första gången jag drömmer med musik till.

Nästan så jag blev glad när dottern kom och väckte mig klockan 05.30 imorse....

3 kommentarer:

Humlan sa...

Jag undrar vem som var sockerspeedad i går...? ;-)

Mette sa...

Hahahahaha!

Nu precis innan jag vaknade drömde jag att jag blev sur. Arg. Gick demonstrativt iväg från en fest. Och så vaknade jag så här tidigt med lite bakfylleångest .... hm.. ibland är drömmar så verkliga.

londongirl sa...

Jag klarar inte av att läsa läskiga böcker längre....har nog fått tunnare hud eller nåt med åren.