fredag, januari 11, 2008

Men hallå!?!?!?

Läser idag lilltrollets veckobrev från skolan. Det är ett samlingsbrev som avser 6års, 1:an och 2:an. Lilltrollet går i 1:a klass, men ibland läser jag av nyfikenhet även 2:ans meddelanderuta (det är Mellantrollets gamla klass).

I dagens veckobrev kommer läraren med en uppmaning till eleverna att STÄNGA AV MOBILTELEFONERNA i klassrummet.

Men hallå! Vi pratar 8 åringar. Vad i hela helskotta ska de ha mobiltelefoner till när de går i 2:an?!?! Jag fattar nada..... Och tycker det är helt jäkla galet!

En åttaåring, som nyss lärt sig läsa och skriva ska utrustas med mobiltelefon? Idioti!

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Jag håller med! Idag tycks det som om alla barn har mobiltelefon.
På sommarlägren får vi börja med att tala om att telefonerna ska vara avstängda och ligga i skåpen. I den åldern gör telefonerna nästan mer skada än nytta. Dels tappas del lätt bort eller "blir snodda" fast de senare hittas i jackfickan.
Dessutom försämrade de under lägren kontakten mellan oss och barnen. Vissa barn började ringa hem istället för att komma till oss om strumporna var blöta, de fick "fel" häst eller maten inte var god. Och föräldrar som förstås bara ville sina barn väl ringde i bästa fall upp oss men i andra fall åkte ut med nya strumpor eller för att hjälpa barnet att förhandla om ny häst, annan mat el. dyl.
Sådant som tidigare aldrig varit några problem att lösa på plats, utan att en stressad mamma ska komma farandes som en tredje part...

londongirl sa...

Det är löjligt med mobiler till så små barn! I vår skola är det nästan ingen som har och i alla fall inte någon på lågstadiet.
Bara några på mellan som har resväg hit och hem och då kan jag tycka att det är befogat. Då kan det vara bra att kunna nå sina föräldrar om T-banan eller bussen
är försenad osv.