onsdag, januari 02, 2008

Tänk om.....

Jag har det egentligen ganska så bra, eller rättare sagt - jag har det väldigt bra! Jag har råd att handla mer än livets nödtorft, om än inte några utsvävningar modell större. Jag bor bra och har råd med sommarställe, även om den där efterlängtade ombyggnaden måste skjutas upp för att pengar saknas.

Jag har ett jobb som jag till stor del kan tidsförlägga när jag vill och som jag tjänar oförskämt bra på, med tanke på att jag inte lägger ned mer än 75% aktiv tid. Jag har både tid och råd att hålla på med en hobby som uppskattas, som jag även kan dra in en extra slant på (även om det är långt kvar till break even).

M a o, jag har det bra! Men som med många så vill mycket ha mer....

Jag vill ha en liten konstnärsateljé där jag kan keramika, måla och glasa. Kanske sy lite när andan faller på. Sticka en tröja eller två bara för att det är roligt. Ett litet fik i anslutning, där jag kan servera dagens rätt som tillagas av Trollmor själv, där receptet är stundens ingivelse och humör.

Hålla lite kurser, helst för unga tjejer som behöver en fast punkt i tillvaron. Då kan jag stå där som en trygg vuxen person, som ställer krav och ger råd. Men framförallt, lyssnar och har en öppen famn. Och egen erfarenhet bakom mig.

Låta ensamma, ledsna, sökande personer komma in i värmen. Söka tröst i en god bulle eller en kreativ stund, prata om livet och förhoppningsvis gå med lite lättare steg därifrån.

Så vill jag ha det. Kan jag få det?

8 kommentarer:

Inna sa...

Det låter som en alldeles underbar idé!
Snickra ihop en affärsplan, gör en liten marknasdundersökning och gör en ekonomisk kalkyl. Ju mer genomarbetad affärplanen är desto större chans är det att få finasiärer och stöd. Ta kontakt med Almi för att få råd.
Du är väl egenföretagare nu? Då kan du ju hur hela skiten fungerar.

Var inet rädd för att prova dina vingar!

Farsan_Baloo sa...

Hejsan

Det nya året har startat på Solidaritetsbloggen med en insamling till Barnens Rätt i Samhället (BRIS). Klicka in dig på http://delameddig.blogspot.com och läs mer.

mvh / Marcus

londongirl sa...

SÅÅ vill jag också ha det! Jag är bra på att laga mat och baka till det där cafeét och människor, unga och äldre som behöver tas om hand är jag mer än väl tränad på...
Kan inget om keramik men kan sy och framför allt sälja ALLT som inte sitter fast.

Ska vi så oss ihop kanske? ;)

Snurran /filijokus sa...

Det låter som om du och Londongirl borde slå er ihop om projektet! Lycka till, och som Gunde säger: Ingenting är omöjligt!

Tutte i blåbärsskogen sa...

Jag säger som Lotta på Bråkmakargatan: Jag kan allt!

Bara man vill det tillräckligt mycket, så går det. Fast som den restaurangmänniska jag är, vet jag att det är många "hinder" innan man dra igång... typ hälsovårdsmyndighet.

Men har man en dröm/vision..... "go for it"!

/Mamselamsen

Mildamakter sa...

Om nån kan klara det så är det du, säger som mamsan - go for it girl!

Batbut sa...

Inna, visst är det. Jag ska nog fnula lite på det...
Baloo, jag ska fixa det. Är lite sen....
Londongirl, vi kanske ska det? Vara lite modiga.....
Snurran, en inte helt dum idé!
Mamse, I know... och jag kommer nog dit..snart...
Milda Makter, tack för förtroendet. Ska nog försöka.... iaf ska jag planera för det...

Bloggblad sa...

Klart att du inte ska ge upp din dröm! Jag har kvar min fast den inte ger så värst mycket klirr - jag jobbar ju bara halvtid med det som ger fast inkomst och roar mig med hobbisarna till resten. Tillfredsställelsen är himla mycket värt också.