tisdag, oktober 04, 2005

En fundering

När jag har såna här surdagar börjar hjärnan snurra i en nedåtspiral, inte minsta lilla ljusning någonstans. Allt blir kolsvart och det är lätt att börja fundera. Håller jag på att gå in i den berömda väggen eller är jag depressiv rent allmänt?

Lite nytta har det medfört att bli vuxen iaf, för numera konstaterar jag att jag är sur och vet att imorgon har det troligen gått över.

Just idag är det lite jobbigt dock, eftersom jag får ett lätt anfall av hybris och tror att hela världen vilar på mina axlar. Och om jag ballar ur, hur ska det då gå med vattenbristen i 3:e världen, miljöförstöringen, mänskligheten i stort och mina troll i synnerhet. Många tunga saker att ta hand om, för en liten ensammen fladdermus. Inte för att det är så, men det känns så.

Ibland har jag funderat på en annan sak. Jag gör så ibland. Funderar alltså. Om jag var tvungen att vara med i en dokusåpa så undrar jag vilken jag skulle välja. Kanske veckans utmaning, om Du MÅSTE vara med i en dokusåpa - vilken skulle Du välja?

Robinson - för er som följt min blogg vet att jag skulle bli portad redan på Arlanda. Inte ens med full skyddsmundering skulle jag klara mig oskadd, förmodligen skulle jag fastna med rumpan i flygplansstolen och slå ut tänderna när jag reste mig. Det går bort mao.

Idol - även här är det portförbjud. Min sångröst skulle väl vara det som fick juryn i idol att kasta in handduken. En mer tondöv människa i detta land finns inte, men jag kan alla texter utantill!

Top Model - möjligen om de startade en senior version av den. Over the top Model kanske?

Paradise Hotell - hm.. undrar vad de söta små pojkarna skulle säga när en gammal trollmamma ramlade in? Själv skulle jag nog rya rejält och påbörja operation uppfostran!

Farmen - är väl en av de få jag skulle få inträde i, fast även här är skaderisken stor. Vem skulle tordas låta mig mjölka en ko? Jag skulle säkert fastna så att både jag och kossan hamnade på akuten.

Tror jag stannar kvar i min reality såpa, Batbutistan. Här åker jag aldrig ur iaf!

16 kommentarer:

Anna sa...

Robinson anyday....men jag skulle bränna mig så sjukt mycket i solen, så jag tycker det ska utspela sig i sibirien istället...men jag hade vunnit! =D

Mamselamsen sa...

Kvarteret då?

Gnosan sa...

Jag tror du skulle vara med i ett
sunt program ! Där du faktiskt delger andra dina fantastiska tankar din realism, din underbara humor som räddar oss undan mycket svårigheter.Din Kunskap, din öppenhet för, hur det faktiskt är att leva, vad som är livet. Du skulle ha en egen talkshow
Nästan lite som "Här är ditt liv" Jag tror att du skulle bli en förträfflig värd i ett sådant program och hitta karaktärer som skiljer sig från mängden. Där inte mediayta får bestämma allt..Om du förstår hur jag menar...
Om det kallas för SÅPA vet jag inte men jag tror det blivit en långkörare ;)!

mvh G

Lyckliga Grodan sa...

jag har lyckats missa varenda såpa som gått i svensk tv.. så batbutistan verkar bäst.. och om inte det är kul längre kom till Lyckolandet.. här finns nya saker att snava över och halka på.. hi hi

Monica sa...

Jag vet! Vilken såpa, alltså. "Världens värsta blooper!" Jag menar inte alls att vara elak men man ska ju ta vara på sina egenskaper. Jag skulle nog också kunna kvalificera mig i samma kategori.

Ver. ord till detta: "zzijj"

Humlan sa...

Usch! Vilket straff att tvingas vara med i någon såpa! Då skulle jag sur-straffa mig ur den...

I Jennys värld... sa...

Hua, inte roligt att vara deppig... Jag brukar själv få lättare höst-nedstämdhet och det är inte kul. Undrar hur det ska bli i år när mitt "tillstånd" och allt i min omgivning är annorlunda mot förut. Det brukar komma så här i oktober så jag väntar med fasa... Kanske skulle man besöka det där ljus-cafét Iglo i Hornstull? Hur som helst, en stor kram till dig! Hoppas du känner dig bättre snart! Du får pyssla om dig själv lite och försöka släppa lite på kraven. Men det är inte alltid så lätt...
Ang. dokusåpa så skulle jag vara med i Fame Factory - lätt!! Det är en liten hemlig dröm... :-)

Monica sa...

Oj, ditt inlägg kanske var skrivet i stundens allvar och min kommentar här ovan känns plötsligt väldigt "plump" men jag läste texten som om du skrivit även den med glimten i ögat.

Bloggkossa sa...

Jag röstar också på Batbutistan. Gillar inte dom andra såporna. För att inte tala om deltagarna.. Hu!

Alex sa...

Hmmm, anmälde mig till det första big brother i sverige, men jag var tydligen för hysterisk för de kunde inte hitta ngn som matchade mig......

Vi kan göra ett deal...vi ställer upp i Idol...jag sjunger och du mimar och är vacker.....jag kan sitta i en urna eller ngt och agera ful kaktus :-))

Bloggblad sa...

Aha - Alex hann före - annars hade jag tänkt erbjuda mig att sjunga åt dig...

Nu äntligen har grannens asfaltgubbar gjort klart och det är tyst. Jag skulle sova middag när det började skaka i huset... dom borde ringa och kolla innan dom drar igång fem stora maskiner utanför mitt sovställe!

rita sa...

Vänta bara, vi får en egen såpa när tv-gubbarna upptäcker oss Aladåber,,då får vi alla en passande roll!

Batbut sa...

Wow så många svar! Tackar.A
Anna, jag skulle lugnt heja på Dig!
Mamse, såklart - kvarteret skulle jag fixa!
Humlan, Du är väl för go! Tack för Din tro på mig, jag tvivlar själv ibland.
Grodan, det skulle bli en fin show!
Monica, säger som till Grodan - skulle bli kul att titta på. Du och jag *s* (och jag tog INTE illa upp)

Batbut sa...

Jenny, vi kanske ska gå ihop och få lite ljusterapi. Sen kan vi gå hem till mig och fika!
Mamma Mu, tack för Din tilltro till denna förvirrade fladdermus.
Alex, jag hade velat se Dig i BB! Tror de missade ngt. Och Du och jag ihop - snacka om hit *S*, fast inte får Du sitta i en urna inte.
Bloggis, jag tror att Alex och jag kan behöva lite proffssupport så klart Du ska vara med!

Batbut sa...

Rita, såklart! Att jag inte tänkte på det - Aladåberna! Here we go!

I Jennys värld... sa...

Batbut: Absolut, jag är med! Det vore ju kanon! :-)