söndag, oktober 23, 2005

Epilog barnkalas

Två små troll ligger väl inbäddade, av täcke och föräldrarnas kärlek. Lilla trollet sover, så nöjd med kalaset att leendet leker på läpparna även i sömnen. Små fniss blandas med hennes fjäderlätta andetag. Undrar vad den lilla damen drömmer om, söt som socker var den lilla prinsessan.

Mellantrollet levde ut hela sitt register, som bedårande söt häxa med lysande glimt i ögonen och hallonröda läppar. Nu ligger hon där och rekapitulerar eftermiddagens nöje, förbereder sig för skolan imorgon och försöker hitta sömnens rogivande rytm.

Tänkte lite på mitt skryt häromdagen, visst är jag stolt för den komplimangen. Men än mer stolt är jag för det förtroende och den värme som alla dessa små troll visade mig idag. Det kommer barn jag knappt känner, rädda att säga hej då till föräldern. Sätter mig på knä bredvid, pratar lite med telingen och en hand kryper in i min. Föräldern kan gå, för telingen har hittat en ny trygg hand.

Små röster som ropar "lilltrollets mamma" när toalettbesök anbefalles, längtan efter mamma sätter in eller helt enkelt för att delge mig en liten hemlis, som att man är kär i den fine lille riddaren. Eller att man saknar en famn att krypa in i och gosa en liten stund, tanka lite kärlek helt enkelt. Och att min famn då duger!

Det förtroendet jag får där, och den förhoppningsvis positiva inverkan jag kan ha i deras liv, den är obetalbar!

8 kommentarer:

Ilva sa...

Ja jag blir lika forvanad var gang jag far ett barns fortroende, det varmer alltid hjartat!

Lena sa...

Det här är stort BATBUT och att det är ett av det finaste man kan få njuta av, ett barns förtroende!
Sträck på dig med all rätt!

Lyckliga Grodan sa...

du är obetalbar.. du har gett dina barn detta.. och deras kamrater..
och what goes around comes around.. så nu ligger du och guppar i kärlek hela kvällen..
mysigt mysigt..
och du är värd alltihopet.. hurra!!

tanten sa...

Underbart rart..vackert!

alter ego sa...

Underbart var ordet. Njut... och känn dig stolt.

Gnosan sa...

Just det du beskriver, i magiskt möte med barn . Dina egna och andras är någonting jag kan sakna ibland så det gör ont. Tiden som var hektiskt, rolig, omtumlande som det ju är när det är fullt ös nästan h ela tiden . År då våra barn var "små" gick så fort känns det som såhär med facit i hand..Fortsätt,njut av din magiska tid med dina och andras små troll, för mig är det så mysigt att få ta del av dina rader..det berikar mig Tack!Jag vet,.. för mig är det nya tider men jag älskade verkligen när huset var fyllt med "spring".En av dom bästa perioderna av mitt liv.

Fortsatt go måndá / mvh G

B*i*g*g*i*s sa...

Så härligt! Tänk om fler kunde va' som du! Fortsätt behandla dom där små människorna med kärlek och respekt.

SANDRA sa...

INgen silvertejp?