onsdag, oktober 12, 2005

Korkade kunder?

När man som jag jobbar som konsult kommer man runt en del, bland både stora och små företag. Bland små entusiastiska entreprenörer såväl som överprentiösa kostymnissar.

Och något som förvånar mig så oerhört är hur lätt det är för kostymnissarna att sälja in vad som helst till vem som helst. Utan att de alltid vet vad de pratar om, och inte ens kan fatta kundens behov. Men folk köper ett uppklätt yttre och en fin adress. Greppar inte vad som finns bakom det finstilta. Och sedan när det strular, så får de en lång snygg harang till svar åtföljd av en saftig faktura.

Och den lille entreprenören som kan hela processen på sina 5 fingrar får inte ens en chans att presentera sina idéer. För han lirar inte golf med rätt snubbar, sitter inte på ett kontor mitt i smeten och han viftar garanterat inte med sitt kreditkort i tid och otid. Nej då, han sliter hårt och hos de kunder han har står han högt i kurs. De vet att han gör allt för att lösa eventuella problem.

Och företag köper det! Människor köper det! Är folk puckade eller vad?

10 kommentarer:

rita sa...

Här skriver du om en värld jag har lämnat! Har exakt samma uppfattning som du,, kostymnissar leker man inte med!

Cornelia sa...

Puckade, ja det verkar så. Kanske snarare lättimponerade, låter det bra är det säkert bra, Jag har sett så mycket sånt jag med och jag blir INTE imponerad. Det blir däremot ofta mina manliga kollegor (inte alla men övervägande många).

I Jennys värld... sa...

Jajamensan, så är det. Jag jobbar mitt i en kostymklädd, uppsnoffsad och snobbig branch och det är precis så vidrigt som du berksiver det!

Alex sa...

Såg samma sak när jag bodde i London, ju mer snofsig jag var, ju bättre jobb fick jag....snygg yta = med att folk tror man är framgångsrik och därmed duktig på det man gör

Mette sa...

Jag röstar på puckade!

Anna P sa...

Och i vissa branscher går man bara hem om man har tunika & konstiga glasögon, och i andra branscher funkar bara jeans & tshirt med speciellt tryck.
Suck.

B*i*g*g*i*s sa...

Yta, yta, yta! Själv är jag oerhört allergisk mot kostymer, rosa skjortor och flashighet. Det är, precis som du säger, ofta mycket snack och alltför lite verkstad.

Mamselamsen sa...

Japp! Puckade och med dålig kunskap och taskigt självförtroende.

Batbut sa...

Det var väl det jag misstänkte. Att de är puckade. Skönt att få medhåll. Men tänk vad långt man kan komma med en snygg kostym, diagram och en bra sving! Ibland blir jag såååå trött! Och jag har också varit en av dem... fast svingen var ganska kass dock *s*

Lyckliga Grodan sa...

svar JA... inga övriga kommentarer