söndag, juli 02, 2006

Tigermamma!

Jag tror jag är en ganska sansad mamma, dvs jag försöker att inse att även mina barn har sina fel&brister precis som resten av mänskligheten. Om en olycka inträffar utgår jag inte ifrån att mina barn är oskyldiga. Å andra sidan försöker jag också undvika att förutsätta deras skuld. Men jävlars vad arg jag blir när någon felaktigt anklagar mina barn, utan att ta reda på fakta. Då blir jag en tiger!

Igår vid den lokala playan här i Trollskogen var det knökafullt. Lokalbefolkningen beblandade sig med de tillströmmande turisterna, varför familjen Troll dök upp först framåt sena eftermiddagen. Någon har grävt en stor grop som de fyllt med musslor, och där står två unga grabbar. De tar mussla efter mussla och sular iväg in i berget, skrattar glatt när musslorna går sönder och gör High Vs. Grabbarnas pappa säger lite mesigt "killar, det där är väl onödigt". Efter en stund tröttnar killarna.

Då törs sig mellantrollet fram, otroligt fascinerad sitter hon och tittar på musslorna i gropen. Plockar lite försiktigt och flyttar runt dem, utan att förstöra något. I samma veva dyker gropens skapare upp, en tonårig tjej med en finnig ynglig i släptåg. De förutsätter att det är mellantrollet som gjort sitt bästa för att förstöra deras skapelse, vilket de påpekar med hög röst. inte elakt utan snarare besviket.

Mellantrollet slokar med huvudet, men protesterar inte. Pojkarnas pappa sitter precis bredvid och ser helt nollställd ut. Inte en min rör han! Och då blir trollmor förbaskad, höjer sin stämma och påpekar för den tonåriga tjejen att det definitivt inte var mellantrollet som sabbat skapelsen, utan 2 unga grabbar. Den tonåriga madamen ber mellantrollet om ursäkt, medan grabbarnas pappa fortsätter att leka fågelholk. Helt oskyldig, men när jag spänner blicken i honom har han iaf vett att gömma sig bakom tidningen! Fegpropp! Som låter ett oskyldigt barn ta skulden för vad hans ättelägg hittar på. Och som inte lär sina barn att ta ansvar för sina dumheter.

Om sådana föräldrar tycker jag inte!

5 kommentarer:

The Female Dinousaur sa...

Du, jag håller med dig till fullo. Vilken usling! Hoppas han brände sig i solen och inte kan sova inatt!

Tankevågor sa...

Vilken brist på uppfostran hos honom i första hand och naturligtvis hos hans barn! Man GÖR inte så mot musslor och små oskyldiga trollungar! Morr.

Visionary soul sa...

Bra att du står upp för barnen när det behövs - det är klart att det är det rätta!
Den där pappan... han mådde säkert inte så bra, eftersom det tydligtvis var barnen som bestämde hemma hos dem... ;-)

Anonym sa...

Barnperspektiv är alltid det rätta, heja tösen du är bäst...

Bambi sa...

Avskyr ryggradslösa föräldrar!!