söndag, december 27, 2009

Färgglatt värre...

Mina små troll är otroligt fascinerade av smink, trots att deras mor har ett ytterst påvert sminkförråd. Iofs var jag likadan i deras ålder, glittrande skuggor, blanka läppstift och färger i otroligt många kulörer man inte visste fanns.

Så självklart önskar de sig smink,vuxet sådant, i julklapp. Jag har lite försynt framfört att läppglans och lite svagt rouge är helt okej men det andra får vänta - de är dock inte mer än 10 och 11 år.

Vad händer? Jo tack, de skulle fasiken kunna öppna en filial till Make Up store utan några som helst problem. Farmor tyckte att visst skulle damerna ha smink så hon köpte en liten miniväska fylld med smink. Svägerskan resonerade på samma sätt och slog till med en megastor ask med diverse ögonskuggor. Och så kom syster och klippte till med en dubbelväska där ALLT fanns i trippel upplaga!

Shit, de har smink så det räcker fram till deras pensionering. Jag har aldrig ägt så mycket smink i hela mitt liv, sammantaget. Men vackra färger var det. Jag kanske får låna om jag är riktigt snäll?

Frågan är dock bara när det skall nyttjas, för det är ju färskvara och vi tillåter smink hemma när de klär ut sig samt möjligen lite svagt när de har klassfest (vilket händer 1 gång per år).


Vi har nog inte en helt lätt vår framför oss, med tanke på vad Mellantrollet sa igår;

"Mamma, om det nu finns så är det synd att inte använda det. Eller rättare sagt, det är oförskämt mot dem som gett oss det om vi inte använder det. Så det kanske är lagom att vi börjar sminka oss i skolan nu, så visar vi att vi gillar julklapparna!"

Skulle inte tro det!

5 kommentarer:

Humlan sa...

Haha! Jodu, med dessa småtrolls uttrycksförmåga och argumentationsteknik så kommer du nog att ha fullt upp i vår.

Humlan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mildamakter sa...

*asg*...ja du...det här kommer att bli roligt.
Jag ser fram emot löpande rapportering ang det här.
Oj,oj,oj...*ler breeeeeett*

IQ Badboll sa...

ojojoj, det ser ut som trollmor har mycket att göra i vår :D

Batbut sa...

Hej Du IQ, Trollmor lär få fullt upp! Och mycket make up removers lär det gå åt....