fredag, december 11, 2009

What a night.....

Här kommer ett totalt ostrukturerat försök att delge er min gårdags afton. Att säga att jag fick en chock var att ta i, men antingen har utelivet förändrats radikalt eller så har jag blivit rejält försoffad (=gammal).

Var bjuden på julmiddag med kunder, som har vänligheten att alltid bjuda in mig på deras evenemang. Förra året hade vi en kanonkväll på Wallmans salonger och självklart hade jag förhoppningen att gårdagen skulle bli samma lika.

Kosan styrdes till Globens Annex där julshow var på menyn, med EMD, Markoolio, Linda Benzing m.fl. vilket gjorde att förhoppningen på en underhållande afton var hög. In kliver vi i en jättehangar, där långborden står uppradade en masse och jag får lite lätt panikkänsla då jag har lite svårigheter för stora sammankomster. Vi har ett s k guldbord längst fram vid scenen och för att ta oss in till våra platser gäller det att inte överstiga size zero. För att mjölka ur så mycket som möjligt har man knöat in borden att Ryan Airs benutrymme framstod som rena lyxflighten.

Bordet bakom mig är fullt av lite lätt förfriskade herrar i övre medelåldern och de blev inte mindre förfriskade ju längre kvällen led. Au contraire, deras ljudnivå steg i samma takt som deras klass sjönk och det gick fort. Maten var i samma klass som en Finlandsfärja, upplägget relativt oaptitligt och den stackars serverings-personalen var inte direkt rutinerad vilket gjorde att det var lite irritation här och där. Men vi var glada och snälla ändå, vi hade ju showen att se fram emot.

Efter lite fåniga lekar av karaktären firmafest var det dags och det blev lite drag. Alla artisterna körde sina paradnummer kombinerat med en Michael Jackson hyllning samt ett julpotpurri. Helt okej även om jag för mitt liv inte kan förstå varför otroligt duktiga sångerskor måste vara halvnakna på scenen medan killarna är fullt påpklädda. Inte fasiken sjunger de bättre för det. Tvärsom är det lite förnedrande tycker jag när de dressar ned sig på det viset. Inte för att det är något fel på deras figurer, men nätstrumpor, high heels och små bodies för mer tanken till strippklubb än scenshow.

Med var även en amazonliknande varelse vid namn Kate Ryan, som har haft några franska mega hit. En otroligt stilig madame med en vältränad kropp som vi fick se i princip allt av. Dock hade jag svårt att koncentrera mig på sången för jag satt mest och var orolig för att hennes nyinköpta behag skulle ramla ut. Det var inte mycket till marginaler där inte. Fast gubbsen vid bordet bredvid var saliga, där de satt med saliven rinnandes ur mungiporna.

Sedan gjorde jag missen att försöka filma några sekvenser åt döttrarna då deras idoler EMD tog plats. Sjuttsingen, vi satt ju front line och hade artiserna dansandes på vårt bord så inte kunde jag missa den chansen. Men då vaknade gubbsen till liv och började yla om att "tanten jagar toyboys". Det förgyllde inte direkt kvällen för mig. När gamla fyllegubbar kallar en för tant då blir iaf jag lite ledsen.

Efter detta var det dags för Mr E-type att rocka igång och då brakade det loss så att jag blev mörkrädd. När närmare 2000 personer, varav majoriteten verkade vara rejält i gasen, börjar dansa hysterisk och vråla som tokar kändes det som en masspsykos var nära. Folk började klättra upp och dansa på borden, ett gäng tog sig upp på scenen och själv tryckte jag mig upp mot väggen. Garderad med handväskan i säkert tantgrepp framför magen. Som om det nu skulle hjälpt om det hade blivit upplopp, fast det kändes tryggt.

Turligen nog höll det inte på alltför länge och folk började lugna ned sig när pudelrocken ersattes av disco. Men då tyckte undertecknad att jag hade gjort mitt varpå jag gjorde en snabb sorti och sökte mig till hemmets trygghet.

Tack och lov är det ett år kvar till nästa gång... fast då är jag å andra sidan ännu ett år äldre.... Voine voine

Inga kommentarer: