söndag, december 11, 2005

Liten, klen och ilsken

Så känner jag mig idag. 24 timmars sängläge med värkande mage och bultande huvud. Ungefär som jag varit på brakparty. Men icke då. Små fladdermöss klarar inte av att bli sjuka. De blir så ynkliga då.

Hade tänkt mig lite julmarknad och julklappsshopping light med barnen idag. Tror nog att jag inhiberar det. Vila anbefalles. Är ju flera dagar kvar till jul, så det hinns nog med.

En fördel med att vara sängliggande är att jag hunnit lusläsa alla tidningar. Däribland Fru Freivalds uttalanden. Och responsen kring dessa. Och jag blir så infernaliskt ilsk. Hur totalt okänslig och maktfullkomlig får man vara? Och hur bra är hennes chef som tillåter en sådan inkompetens?

Den regering vi har idag skiter högaktningsfullt i vad svenska folket önskar. Visar noll respekt för det folk som valt dem. Vad då socialdemokrati? Trodde i min enfald att de stod för jämlikhet och motarbetade klasskillnader. När de själva skapar de största klyftorna, placerar sig själva i en egen unik liten maktsfär där allt är tillåtet.

Och så blir jag ilsk på oss, väljarna. Som gnyr och gnäller över detta men inte gör ett skapandes grand för att förändra det. Visst, vi pallrar oss iväg till valurnorna och knåpar i vår lilla lapp. Suckar lakoniskt och tycker att det spelar ingen större roll, för partierna är ungefär samma lika. Och så fortsätter det.

Hallå! Vi är i majoritet. Är vi inte nöjda vår vi väl protestera? Lite mer sydlänskt temperament och synliga protester. T ex vägtullarna i Stockholm. Tror ni att makten backar om alla i Stockholm med omnejd parkerar sina bilar vid infarterna i rusningstrafik i en vecka? Tror ni att någon reagerar? Kanske värt ett försök

Huvva, det tog på krafterna att bli arg. Nu ska jag vila lite igen. Blåbärssoppa och Alvedon. SKa nog läsa lite mer Elizabeth George så jag får vila humöret också *s*

1 kommentar:

Vi på Kantarellen sa...

Ja, vila humöret du. Det andra kan vi se oss om efter i stjärnorna.

Partierna och deras ledamöter ger jag inte så himla mycket för. Jag har under de sista 10 åren blivit erbjuden en plats i tre olika partier (utan att de vet partisympati jag har)

För ca 15 år sedan fick Stephan erbjudande från alla partier utom vänstern.

Känns som om de inte var ute efter min/vår åsikt, utan bara vår höga stämma.