måndag, november 07, 2005

Batbut filosoferar

Vad gör man i en tandläkarstol medan man blir behandlad? Man kan inte prata, ingen film att titta på och läsa tidningen är stört omöjligt. Alltså får man filosofera.

Vad är då mer logiskt än att tänka på tandläkare. Hur får man för sig att bli tandläkare? Brinner man av en oerhörd lust att rota i folks käftar? En del luktar gott och andra mindre.

Missförstå mig rätt, jag är mycket glad att det finns tandläkare. Absolut. Men jag förstår inte hur man kan komma på tanken. Fast det är iofs sett ur mitt perspektiv. Jag är inte så vårdande som typ. Tror jag.

Och när jag ändå var i farten började jag fundera på andra yrken som jag aldrig skulle kunna tänka mig, men som jag återigen är tacksam för att de finns.

Vad sägs om fotvårdsspecialist? Känner jag mig sugen att behandla okända människors fötter, som finns i varierande form och tillstånd. Nej, skulle inte tro det.

Skadedjursbekämpare. Skulle jag vilja komma till jobbet och veta att den här dagen ska jag utrota mjölbaggar i 8 timmar, eller jaga råttor. Svaret är ett rungande nej!

Fast för mig personligen skulle nog det värsta vara urolog eller gynekolog. Vill liksom inte veta hur andra människor har det på den fronten.

Men som sagt, jag är ytterst tacksam för att det finns människor som jobbar med det. Dock inte jag.

4 kommentarer:

The Pale Green Woman sa...

Jag kollade SCBs lönestatstik vad en tandläkare tjänar, jag tror motivet kan finnas där möjligen ...

Batbut sa...

Kan vara, pengar är en stark drivkraft för somliga. Men finns det ngn förklaring till fotvårdsspecialist då?

Lyckliga Grodan sa...

mjaa.. undrar om det är ett kall att vara fotvårdsspecialist.. ungefär som biblotekarie.. för jag tror inte de tjänar värst mycket alltså..

Mamselamsen sa...

Eller sjukvårdsbiträde på en långvårdsklinik. Jag har varit på en, som elev. Där hade vi "plocknings- och lavemangsdagar". Nä, jag förblev enbart elev... fortsatte aldrig inom det gebitet.